Времето днес, вторник, 20 август: Валежи и гръмотевици ще има главно в…

Превалявания и гръмотевици ще има и тази нощ главно в планинските райони от Западна България, предаде БНТ.

Над Източна България днес ще бъде безоблачно, но в останалата част от страната отново се очакват валежи и гръмотевични бури, още преди обяд в Западна, а в следобедните часове и в Централна България. Предупреждение за значителни количества е обявено в повече райони от страната, а за опасно високи температури – в областите Велико Търново, Русе и Силистра.

В останалите райони с код жълто се очакват стойности между 34° и 36°. В по-голямата част от страната максималните температури ще бъдат от 28° до 33°, по Черноморието, където ще остане слънчево, но ветровито, от 29° до 31°. Интензивни валежи и гръмотевични бури ще има и в планините, главно в масивите от Западна и Централна България. Валежи и гръмотевици ще има в сряда, но след това ще превалява на все по-малко места, а след относителното захлаждане, температурите отново ще се повишават.

 

Свързани новини

Влизане в Гърция вече само през ГКПП-Кулата-Промахон

vesito

Двоен успех във волейбола за ПГ-„Христо Ботев“ гр. Дупница на Зонални ученически игри 2023 – 2024 г.

vesito

Падна джакпот : Благоевград си има милионер

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.