Внушителен ловен събор в м. Попови ливади: Отличиха с плакет ловно рибарската дружина на Разлог

Повече от две хиляди ловци от ловните сдружения в Гоце Делчев, Петрич, Сандански и Разлог се събраха на поляните в м. „Попови ливади” в Пирин планина на станалия вече традиционен ловен събор, който се провежда вече за седма година.
Н.в.п Неврокопският митрополит Серафим освети знамената на дружинките.
Представители на ловно-рибарския съюз от Разлог, начело с председателя Георги Цеклеов, бяха удостоени с плакет за изключителни заслуги за развитие на лова и риболова в региона.
Символични домакини на събитието бяха двете сдружения в Гоце Делчев и Петрич, които тази година отбелязват 110-годишен юбилей от организираното ловно движение в района.
Проявата премина под наслова “За всеки от нас е гордост и чест да бъде ловец и риболовец”.
Гости на събора бяха представители на областната администрация в Благоевград, кметове на общини от Югозападна България, директори и служители на регионални служби на МВР, на горски стопанства и много граждани. Съборът беше открит с приветствие от председателя на националното ловно-рибарско сдружение инж. Васил Василев.
„Нека пазим и закриляме създадено от бога дивечово богатство, красивата българска природа и духът на другарство и приемственост на ловните традиции”- каза той. „Такива чудесни ловни празници са израз на единството и сътрудничеството на ловната общност с държавни и обществени организации в името на умножаването и опазването на дивечовото богатство и красивата българска природа.” Н.в.п. Неврокопски митрополит Серафим беше изненадан от връчените му почетни плакети от инж. Василев и участващите в събора ловни сдружения за сътрудничеството, благословията и духовната заръка за партньорство, другарство и здраве за ловците.
Председателят на ловната организация в Северна Гърция г-н Франгидис топло приветства гостите на събора от името на 40-хилядната ловна гръцка организация за ползотворното партньорство и сътрудничество в съвместни проекти по различни аспекти на ловната политика и дело. В знак на благодарност за доброто сътрудничества между двете национални ловни организации той подари на инж. Василев статуетка на древногръцката богина на лова Артемида и значка на ловната организация. Почетни плакети получиха кметове от региона за доброто взаимодействие с ловните организации и ловецът Атанас Узунов за спечелен приз в Полша на състезание за ловни кучета, работещи на стойка. Паметникът на организатора и вдъхновителя на освободителните борби в Македония – Гоце Делчев, беше отрупан с венци и цветя на признателност от УС на НЛРС-СЛРБ, ловното сдружение в Благоевград, от сдружения и дружини от Гоце Делчев, Петрич, Сандански и Разлог, от регионални общини и ведомства. До късно вечерта поляните на „Попови ливади” се огласяха от богата музикална програма с професионални и самодейни изпълнители на пиринския фолклор.

Свързани новини

На Благовещение ще се проведе традиционния конкурс „Жена на годината на Благоевград“

vesito

Община Петрич: Успешни бяха дните на отворените врати във винарските изби по поречието на р. Струма

vesito

Партията на Зелените иска да се пази природата в Европа

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.