Випуск 2024 на АУБ се дипломира

Близо 200 бакалаври и 24 магистри от различни държави, възпитаници на Американски университет в България, получиха дипломите си на официална церемония в Благоевград.
Тя започна с тържествена процесия, под музикалния съпровод на Биг Бенд – Благоевград, последвана от изпълнения на химните на Република България и на САЩ и встъпително слово на президента на АУБ д-р Марги Енсайн. По традиция студентите приветстваха и благодариха на своите родители и близки с бурни аплодисменти.
„Някои от Вас може би знаят, че съм преподавал в АУБ през 2017-2018 г. Всъщност тези 2 години промениха живота ми. Днес искам да Ви благодаря за това, че Благоевград бе Ваш дом последните няколко години. Нямам съмнение във Вашите бъдещи лични постижения, но каквото и да правите инвестирайте всичките си усилия, талант, енергия и свободно време в успеха на Вашите общности.
Сигурен съм, че в този момент даваме на света нови лидери. На добър час и Бог да Ви благослови!“, каза в приветственото си слово от трибуната кметът на Благоевград Методи Байкушев. На дипломирането на випуск 2024 в спортната зала на кампуса на АУБ присъстваха още посланикът на САЩ в България Кенет Мертен, председателят на Борда на настоятелите на Американския университет в България Майкъл Марвин, преподаватели и други официални гости.
На финала абсолвентите от Випуск 2024 хвърлиха шапките си високо във въздуха.
Може да бъде изображение с 7 души, тълпа и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 7 души
Може да бъде изображение с 6 души
Няма налично описание на снимката.
Може да бъде изображение с 2 души
Може да бъде изображение с 7 души
Може да бъде изображение с 5 души, кларинет, цигулка, флейта, месинг, обой, саксофон и тромпет
Може да бъде изображение с текст, който гласи 'AMERICAN UNIVERSITY INBULGARIA IN'

Свързани новини

Перник затяга мерките за сигурност заради предстоящата „Сурва“

vesito

Децата на Банско празнуват 1 юни

vesito

Община Благоевград извършва проверка по сигнал за умъртвени животни в зоопарка

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.