ВиК Благоевград поддържа и модернизира пречиствателните станции в региона

„Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград управлява и поддържа общо пет пречиствателни станции за отпадъчни води в региона. Това са станциите в Благоевград, Банско, Разлог, селата Горно Краище и Дагоново (община Белица) и село Юруково (община Якоруда).
Най-голямата от тези станции е ПСОВ – Благоевград, която е проектирана за 87 520 еквивалент жители. Станцията обработва и пречиства отпадъчните води на областния град, както и на селата Рилци и Бело поле. През 2024 г. „ВиК“ – Благоевград предприе важни дейности за профилактика и ремонт на съоръженията:
Март и април: Бе извършено поетапно източване и почистване на първичните радиални утаители (ПРУ), които са част от механичното пречистване на отпадъчните води.
Юни: Започна основен ремонт на две стъпкови решетки на входа на ПСОВ-Благоевград. В същия период бе стартирана и подготовка за основно почистване на втори биобасейн, което продължава и в момента.
Юли и август: Започна подмяна на покривните настилки с нова хидроизолация на три от сградите в станцията, след като бяха установени течове при силни валежи. През м. юли бяха подменени задвижващите колела на два от вторичните радиални утаители. „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград стриктно спазва изискванията за заустване на отпадъчните води в повърхностни води, гарантирайки качествено и ефективно пречистване.
Може да бъде изображение с панамския канал и текстово съобщение

Свързани новини

Талантливи деца на Благоевград с концерт в навечерието на 1 март

vesito

Комуникационна среща по изпълнение на проект „Грижа в дома в община Банско“

vesito

Времето днес, прогноза за четвъртък, 15 август

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.