ВиК-Благоевград използва модерната безизкопна технология при ремонт на улична водопроводна мрежа

През уикенда в Благоевград беше извършен ремонт на уличния водопровод по ул. „Христо Татарчев“, с помощта на съвременна и щадяща безизкопна технология, която преди няколко месеца беше използвана за подмяната на главен довеждащ водопровод в благоевградското село Зелен Дол. Това решение бе взето от ръководството на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД-Благоевград поради интензивния трафик на улицата, ограниченото пространство и множеството водопроводни отклонения към жилищните сгради. Технологията, която беше използвана, включва минимални изкопни работи. В съществуващия етернитов водопровод на определени интервали се поставят специални щанги. След като машината достигне крайната точка, се прикачва глава с режещ нож, чрез която се монтира новата полиетиленова тръба. При изтеглянето в обратна посока ножът реже старата тръба и на нейно място остава новата. Тази технология изисква висока прецизност и професионализъм, които екипите на ВиК-Благоевград демонстрираха успешно, въпреки краткия период на работа. Ремонтът беше извършен в рамките на три дни, без да се налага разкопаване на цялата улица. Общо бяха обновени 190 метра водопровод.
Благодарение на този иновативен метод, „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД-Благоевград ще може да минимизира загубите на вода, причинени от аварии и незаконни отклонения, и да гарантира по-високо качество на питейната вода. Освен това, този подход позволява по-бързи и ефективни ремонти в натоварените градски райони. Безизкопната технология ще бъде използвана и при подмяна на водопровода по ул. „Братя Миладинови“.
Няма налично описание на снимката.
Може да бъде изображение с 2 души, нагревател за вода и текстово съобщение
Може да бъде изображение с улица

Свързани новини

Днес, водоподаването в ж.к „Ален мак” гр. Благоевград ще бъде нарушено

vesito

Кой превърна село Баня в СПА дестинацията на сезона

vesito

Кметът Методи Байкушев в екипа на Бербатов за президент на БФС, ако спечели на 15-и март

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.