Български състезател е в топ три в генералното класиране на Международното колоездачно състезание „По стъпките на римляните“ 2024

Заключителната втора част на Международното колоездачно състезание се проведе вчера. Финалът бе изключително оспорван. В рамките на близо 3 часа участниците изминаха 134 км по маршрута Баня – Банско – Добринище – Елешница – Разлог.
Борислав Хаджистоянов от Разлог е най- младият участник в тазгодишния формат на „По стъпките на римляните“ 2024. Днес той завърши втория етап от състезанието на двадесет и шеста позиция, което е изключителен успех и гордост за Разлог и цялата община.
Церемонията по награждаването на финалните победители се състоя на площад „Преображение“ в Разлог.
Победител в днешния втори етап бе немският състезател Алберт Гатеман.
Победител в генералното класиране стана ръмънският състезател от румънски отбор Алин Тодер, той е и най-младият участник, печелил състезанието.
Второ място в генералното класиране е за българския състезател Йордан Петров от отбора на „Хемус-Троян“.
Йордан Петров е първият българин, който се класира в топ 3 на генерално класиране в издание на „По стъпките на римляните“.
На трето място в генералното класиране бе поставен датският състезател Матц
Шултц Йоргенсен.
В категорията „Най-добър катерач“ победител бе македонският национал Димитър Йовановски.
В категорията „Най-активен състезател“ първенец бе немският колоездач Доминик Рьодер.
За „Най-добър млад състезател“ отличен бе Алин Тодер.
В отборното класиране: българският отбор на „Хемус-Троян“ е сред първенците.
„По стъпките на римляните”2024 събра най-добрите колоездачи от цяла Европа да се състезават по историческите пътеки на римските легиони в Разлог, Баня, Банско и Добринище.
В надпреварата участие взеха общо 16 отбора.
Международното колоездачно състезание „По стъпките на римляните“ 2024 се организира съвместно от Община Разлог, екипа на хотел „Хот Спрингс“ село Баня, Българската Федерация по Колоездене, фирма „Долчини Про Тийм“, Община Банско и други съмишленици.
През двата състезателни дни, в които се проведе колоездачното състезание, жителите и гостите на Разлог и региона имаха възможността да бъдат част от уникалната атмосфера на състезанието.
С финала на Международното колоездачно състезание, завърши и програмата „Фестивално лято“ 2024 в Разлог.

Свързани новини

Кола блъсна момиче на бул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в Благоевград

vesito

Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов: Честит Трети март! Да сведем глави пред героите дали живота си за нашата свобода!

vesito

С полагане на цветя в Благоевград бяха отбелязани 139 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.