Броени часове остават до началото на Международното коловздачно състезание “По стъпките на римляните” 2024

Голямото събитие ще се проведе на 31 август и на 1 септември.
Днес, 31.08.2024 г. в 15:00 часа състезателите ще тръгнат от хотел „Хот Спрингс“, село Баня, а официалният старт ще бъде даден в 15:15 в град Разлог.
Участниците ще изминат 126 км за около 3,5 часа, по маршрут Баня – Разлог – Банско.
Най-добрите колоездачи от цяла Европа ще се състезават по историческите пътеки на римските легиони в Разлог, Баня, Банско и Добринище. В надпреварата участие ще вземат 16 отбора.
По време на първия състезателен ден Община Разлог, съвместно с организаторите, ще проведе и съпътстващо колоездачно състезание-майсторско управление на велосипед, с участието на деца от Разлог и цялата община. Събитието ше се проведе на площад „Преображение“ с начален час 15:00.
Всички деца под 18 години, желаещи да участват, ще бъдат допуснати до колоездачното състезание, в центъра на Разлог, след попълнена “Декларация за участие” от придружаващо ги пълнолетно лице.
Организаторите очакват оспорван финал, който ще се състои след 18:30 часа на площад “Преображение” в град Разлог. Непосредствено след финала, ще се проведе и официално награждаване на победителите от първия етап/
Програмата ще продължи с концерт на фолкзвездата Камелия – част от програмата „Фестивално лято 2024“ в Разлог.
Утре, 1.09. в село Баня, пред хотел „Хот Спрингс“, в 10:00 часа, стартира и заключителната втора част на международното колоездачно състезание. В рамките на 3 часа участниците ще изминат 134 км по маршрут Баня – Банско – Добринище – Елешница – Разлог. Церемонията по награждаването на финалните победители ще се състои отново в центъра на Разлог, от 13:30 часа.
Във връзка с обезпечаване сигурността на участниците в колоездачното състезание, се въвежда временна организация на движението по трасето, преминаващо през град Разлог.
По време на първия състезателен ден СЕ ПРЕУСТАНОВЯВА спирането и паркирането на превозни средства на ул. “Христо Ботев”, ул. “Опълченска” (в участъка от ул. “Христо Ботев” до кръговото кръстовище) и ул. “Гоце Делчев” следва да бъдат изцяло освободени, в периода от 13:00 до 19:00 часа.
През втория ден от състезанието от 10:00 до 13:30 часа СЕ ПРЕУСТАНОВЯВА спирането и паркирането на превозни средства на ул. “Христо Ботев” в Разлог.
„По стъпките на римляните” се организира съвместно от Община Разлог, екипа на хотел „Хот Спрингс“ село Баня, Българската Федерация по Колоездене, фирма „Долчини Про Тийм“, Община Банско и други съмишленици. В събота и неделя, бъдете част от уникалната атмосфера на състезанието “По стъпките на римляните” 2024.
Очакваме ви!

Свързани новини

Световноизвестната рок звезда Робин Маколи гостува на кмета Стойчо Баненски

vesito

Броени часове до старта на IX фестивал „Звездите на театъра” в Разлог

vesito

Община Гоце Делчев: До членовете на Секционните избирателни комисии

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.