Борбата с огнената стихия в Пиринско продължава на три фронта

Пореден ден борба с пожарите. Продължава гасенето на огъня, който се разгоря вчера между симитлийското село Сенокос и Стара Кресна, предаде БНТ.

Пожарът навлезе в гора и е труден за овладяване. През нощта екипи на пожарната дежуриха на място, а от тази сутрин се събират и доброволци в Сенокос, които да помогнат в борбата с огъня. При пожара вече изгоряха четири къщи, няма пострадали.Това е най-трудният терен от Горско стопанство – Симитли и не позволява да се вкара верижна техника. Затова ще се разчита само на въздушно гасене. Към мястото веднага бяха пренасочени голяма част от екипите, които гасят големия пожар в община Струмяни. Включи се и хеликоптер на военно-въздушните сили. В същото време продължава борбата и с пожара край Струмяни, който вчера се разгоря отново. Силният вятър възпламени едно от огнищата в близост до село Цапарево.

Свързани новини

Започна реконструкцията на водопроводната мрежа в с. Драговищица

vesito

Евродепутат Андрей Новаков за отпуснатите 17 млн. лв. за Благоевградска област: Премиерът  Борисов успява да откликва на проблемите на общините

vesito

Община Струмяни взе участие в организиран Празник “С хляб, вино и песен“ в град Симитли

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.