Благоевград отбеляза 148 години от гибелта на Христо Ботев

С ритуал по полагане на цветя в Благоевград бяха почетени делото и паметта на великия български революционер и поет Христо Ботев по повод 148 години от смъртта му. Церемонията на пл. „Народни будители“ започна с химна на Р България, изпълнен от Биг Бенд – Благоевград.
Пред бюст паметника на една от най-светлите личности в родната история глава склониха кметът на община Благоевград Методи Байкушев, заместник-областният управител Христо Ангелов, председателят на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков, заместник-командирът на 3-то Бригадно командване – полковник Руслан Колев, представители на учебни заведения, културни институции, общественици и граждани. В ритуала взеха участие и военни от 3-то бригадно командване, а ученици от XI ОУ „Христо Ботев” бяха подготвили рецитал в памет на патрона си.
Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България се отбелязва всяка година на 2 юни. Точно в 12 часа днес в цялата страна бе задействана сиренната система в продължение на 2 минути в памет на Ботев и загиналите за свободата на България.
Може да бъде изображение с 10 души, флейта, тромпет, кларинет, обой и саксофон
Може да бъде изображение с 7 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 7 души и Гробницата на незнайния войн
Може да бъде изображение с 11 души, тълпа и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 5 души
Може да бъде изображение с паметник

Свързани новини

В Дупница: Отбелязаха 111 години от Одринската епопея

vesito

ЕРМ Запад и ТУ-Габрово ще си партнират в подготовката на специалисти за енергетиката

vesito

Жалби за липса на топла вода в банята в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.