Благоевград изпрати над 100 военнослужещи на мисия в Косово като част от KFOR

С тържествена церемония на площад „Георги Измирлиев“ в Благоевград военнослужещи, представители на институции и граждани изпратиха над 100 войници от състава на 3-то бригадно командване – Благоевград за участие в мисия на оперативния резерв на стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR).
Ритуалът започна с химна на Р България и продължи с поздрав от началника на отбраната адм. Емил Ефтимов, който пожела на военнослужещите да изпълнят достойно дълга си към Родината, давайки своя принос за сигурността на Балканите, Европа и света. На церемонията присъства и кметът Методи Байкушев, който подчерта важността на мисията на българските военни.
„Скъпи военнослужещи, днес Вие отивате на мисия в една от горещите точки на Западните Балкани, далеч от Вашите семейства. Нямам съмнения, че сте високо подготвени и ще изпълните своя дълг в опазването на мира, защото това е от огромно геополитическо значение, не само за България, а и за целия свят. Във време на противопоставяне въпросът за сигурността на Косово е ключов. Пазете демокрацията в тази млада държава. Желая Ви успех и да се върнете живи и здрави при семейства си“, каза кметът Методи Байкушев, който подари икона на свети Георги Победоносец на командира на мисията майор Красимир Дамянов.
Може да бъде изображение с 7 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 8 души
Може да бъде изображение с 4 души
Може да бъде изображение с 5 души
Може да бъде изображение с 11 души
Може да бъде изображение с 7 души, военна униформа и текстово съобщение

Свързани новини

Емил Илиев е преизбран за кмет на община Струмяни

vesito

Над 70 служители на „Биострой“ лъскат улиците на Благоевград със 150 тона вода дневно, снабдяването става от реката

vesito

Тъжна вест! Почина Петър Стоев от Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.