Бизнес форум „Защо в Благоевград“ представя местни фирми и разказва вдъхновяващи истории в рамките на инициативата „Ела си в Благоевград“

Тридневен форум под надслов „Срещаме се у дома“ организира община Благоевград в средата на месец август. Събитието е част от инициативата „Ела (си) в Благоевград“, чиято цел е да привлече и мотивира благоевградчани, работещи и развиващи бизнес навън, да се завърнат и реализират в родния си град. Началото на форума ще бъде поставено на 12 август от 20:00 часа, когато пред големия фонтан на пл. „Георги Измирлиев“ (в подлеза пред Театъра) ще се състои официалното откриване с участието на талантите – Вики Андонова, Венера Мелеки, Виктор Кападжиев, Музикално училище „Престо“. На 13 август (вторник) ще се проведе бизнес форум в сградата на Камерна опера – Благоевград и НЧ „Никола Й. Вапцаров 1866“, по време на който кметът Методи Байкушев ще е домакин на срещи, дискусии и разговори. Присъстващите ще имат възможност да се запознаят с реализирали се успешно благоевградчани и с техните вдъхновяващи истории, както и да научат повече за възможностите за образование в общината.

Очакванията са събитието да се превърне в платформа за споделяне на знания и опит и в генератор на идеи за повишаване на интереса към Благоевград като привлекателно място за живот и работа. След бизнес форума Община Благоевград кани всички граждани и гости на „Лятна вечер у дома“ – вечер на забавленията на Бейзболното игрище, която ще бъде изпълнена със спорт, музика с група „Бандана“ и истории около барбекюто. Водещи на събитието ще бъдат Игор и Иван. 14 август (сряда) започва с изложба посветена на Благоевград от 18:00 часа във фоайето на Камерна опера и НЧ „Никола Й. Вапцаров 1866“ и продължава на Моста на влюбените, където след 20:00 часа Ви очаква БГ караоке с Игор и Иван и латино танци с Елен Джампалска.

 

Пълна програма – Бизнес форум „Защо в Благоевград“ – 13 август

Среща с бизнеса, визията на кмета и истории на успеха

В сградата на Камерна опера и  НЧ „Никола Й. Вапцаров – 1866“    

  • 11:00 – 16:30 – Изложение на местни компании
  • 11:30 – 12:45 – Говори кмета: #БлагоевградMоже
  • 12:45 – 13:10 – Кафе пауза
  • 13:10 – 13:40 – „Животът на село и природата на Благоевград,“ с планинския водач Маргарита Ангелова
  • 13:30 – 14:10 – „Завръщане у дома. Красиви и зелени пространства, с Борислав Междуречки от Грийнстар
  • 14:10 – 14:40 – „Свобода на движение“, с Оттобок
  • 14:40 – 15:10 – Да израснеш и учиш в Благоевград, разговор за образованието в общината
  • 15:10 – 15:30 – Кафе пауза
  • 15:30 – 16:00 – „IT в Благоевград, мисията възможна“, с Люпчо Христов от Клеврет
  • 16:00 – 16:30 – „Да се изправиш отново“, с Любомир Василев от I Rise
  • 16:30 – 16:40 – Закриване, обобщаващи думи от кмета на Благоевград

От 11:30 до 16:30 часа във фоайето на ет. 2 ще бъде разположен и безплатен детски кът с аниматори.

Свързани новини

Броени часове остават до началото на Международното коловздачно състезание “По стъпките на римляните” 2024

vesito

ГТП Савов предлага идеалната грижа за всяко МПС!

vesito

13 детски площадки бяха обновени и новоизградени от община Разлог на територията на града и малките населени места

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.