Банка продава фабриката за маслини в Благоевград  

Банка обяви за публична продан фабриката за преработка на маслини в Благоевград на скандалния гръцки бизнесмен Йоанис Козас, който бе обвинен от съпругата си Стефка Терзийска, че е поръчал убийството й. Сградата е в местността Проевски чифлик на Благоевград и е на 2 нива с площ 1034 кв.м и 275 кв.м. Продава се заедно с терена под нея от 4097 кв.м.

Частен съдебен изпълнител Шукри Дервиш организира продажбата й при начална цена за наддаване от 1 082 880 лв. без ДДС. В специална зебележка в съобщението за публична продан е указано, че обявеният за купувач дължи ДДС. Фабриката е ипотекирана в Банка ДСК 2 пъти – през 2021 г. и през февруари 2023 г., а от този февруари й е наложен запор. Фирмата, с която през 2007 г. Йоанис и Стефка основават бизнеса с маслини, е „Олимпос-99“ ООД. През 2018 г. около развода им Терзийска е изключена от управлението и на нейно място влиза синът им Констандинос Йоанис Козас. Според Търговския регистър оттогава баща и син са съсобственици и съуправители на дружеството, но бизнесът реално се върти от бащата.

Източник: Вестник „Струма“

Свързани новини

Кметът Стойчо Баненски: За нас–банскалии, е удоволствие да празнуваме с нашия съгражданин Христо Стоичков рождения му ден и то не къде да е, а в сърцето на Пирин

vesito

Търговци подвеждат с надписи: Кюстендилската хрущялка зрее юни

vesito

Спортен клуб „Киокушин карате ИПОН Будукан“ Сандански с куп награди от състезание в Гърция

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.