Адвокат Александър Мановски запаса готварска престилка и сътвори вкусен илач срещу коронавируса по рецепта, извадена от тефтерите на баба му

Останал без дела заради затворения съд и под доброволна домашна карантина, благоевградският адвокат Александър Мановски запаса готварската престилка и успя да сътвори вкусен илач срещу коронавируса по рецепта, извадена от тефтерите на баба му. В българската кухня лекарството е известно като боб на фурна, а ползата му срещу заразата е, че бобът съдържа цинк, разясни адвокатът.

За всички свои приятели, останали принудително по домовете си, чрез в. „Струма” Мановски щедро предостави рецептата, като я придружи с апетитни снимки:
Задушават се моркови, кромид и праз. Добавят се печени чушки и малко лютеница, която се разрежда с доматен сок – по около 250 г/мл и от двете. Задължително се добавят подправки за зрял боб. Ако обичате люти чушки, може да сложите и 2-3 още при задушаване на зеленчуците. Всичкото това се разбърква със сварения боб и се пече.

Според описанието на адвоката бобът му се получил убиец, защото почти всичките продукти са домашни, отрасли в двора на къщата му в Зелен дол,пише струмабг.
На онези, които със завист коментираха колко добре и апетитно изглежда фасулът му, Мановски щедро обеща да ги събере на печен боб у дома веднага щом карантината бъде вдигната.

Свързани новини

Кметът Илко Стоянов положи цветя пред паметната плоча на полк. Кирил Чамишки в Благоевград

vesito

Инициатива на Община Петрич! Краткосрочни и дългосрочни мерки за намаляване на риска от катастрофи в опасен участък край града

vesito

Въвежда се временна забрана за движение и паркиране на пътни превозни средства до хижа Вихрен

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.