Школски директор: Опазваме на 100% живота на учениците!

Спокойно започна днешният учебен ден за учениците в Благоевград след грипната ваканция. Спазва се и забраната за влизане на външни лица в учебните заведения.

Имаме и алгоритъм как да се приготвят почистващите разтвори, така че да опазваме на 100% живота на децата. Единия от входовете на училището вече сме го затворили, преминава се само през централния вход. Правим по три пъти почистване, проветрява се редовно. Считам, че това, което правим, ще допринесе за ограничаване на вируса. Осигурили сме за персонала маски, ръкавици, дезинфектанти, разтвори. Във връзка сме с фирмите, които ги доставят. Направили сме поръчка и за в бъдеще“, каза за Радио Благоевград директорът на Трето ОУ „Димитър Талев“ в Благоевград Михаил Спасов, който допълни, че целият учителски колектив е на работа, а в класовете в днешния ден отсъстват между три и осем ученици.

„Всички са спокойни и са с проявена по-висока отговорност към личната хигиена и по отношение опазване здравето на околните“, каза още той.

Свързани новини

РЗИ: Епидемичната обстановка за област Благоевград

vesito

Медици от Неонатология при МБАЛ Благоевград захвърлиха белите престилки и се забавляваха на купон

Regiona

Разследван „парашутист“ оглавява депутатската листа на БСП в Пиринско

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.