Швейцария губи Toblerone (Тоблерон)

„Toblerone“ (Тоблерон) ще трябва да премахне надписа „Швейцария“ от опаковките си, тъй като от 2023 г. шоколадът с форма на планина вече няма да се произвежда единствено в родината си.

Създаден през 1908 г. в семейната фабрика на Тоблер, триъгълният шоколад се произвежда в Берн, в сърцето на алпийската страна. Но собственикът на марката, американският хранителен гигант Mondelez International, заяви, че Toblerone ще открие нова производствена линия в Словакия до края на годината, „за да отговори на нарастващото търсене“.

В изявление, изпратено по електронната поща, Mondelez International съобщи на АФП, че продължава да инвестира в завода в Берн.

Пускането на производствена линия в Словакия, където Mondelez произвежда и шоколадите Milka и Suchard, „ще отключи значителен капацитет“ в завода в Берн, което в крайна сметка ще позволи „производството на милиони допълнителни плочки“, заявиха от Mondelez.

„По юридически причини промените, които въвеждаме в нашето производство, изискват да адаптираме опаковките си, за да се съобразим с швейцарското законодателство, по-специално да премахнем думата „Швейцария“ от лицевата страна на опаковката“, заяви компанията.

Toblerone произвежда 7 милиарда шоколадови блокчета годишно, като 97% от продукцията се изнася в 120 държави. Те са широко разпространени в безмитните магазини на летищата, пише БГНЕС.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Интересни хобита за жени

Regiona

Няма жена проговори на Кръстовден

Regiona

Откриха отлично запазено бебе в бременна мумия на 2000 години (СНИМКИ)

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.