Човешко дъно! Син уби майка си

С осъдителна присъда се е произнесъл съдът по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – София, с който Х.К. (на 51 години) е бил изправен на подсъдимата скамейка за умишлено убийство – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 3, вр. чл. 115 от НК. Обвиняемият К. живеел с майка си – В.К. (на 76 години), в къща, в с. Радуил. Мъжът от дълго време бил пенсионер по болест, не работел и злоупотребявал с алкохол.

Това било повод за честите скандали между него и майка му. Следобед на 08.07.2018 г. двамата били вкъщи, като се скарали. Синът взел дървен бастун и нанесъл удар с него по главата на майка си. Жената паднала на пода, а бастуна се счупил.

В следващия момент К. взел кухненски нож, надвесил се над пострадалата и й нанесъл един удар в шията вдясно, който причинил смъртта на жената. След тези действия обвиняемият хвърлил ножа на пода, оставил майка си така, както била паднала и отишъл да си купи водка.

В продължение на няколко дни трупът на В.К. останал на същото място.

Извършителят на убийството не съобщил на никого за случилото се, ползвал същата стая и излизал само да си купи алкохол. На 13.07.2018 г. братовчедка на възрастната жена отишла да я види, но Х.К. не й отворил, казал й да си тръгва и не отговорил на въпросите й за местонахождението на майка му. Притеснена от случващото се и че никой не виждал В.К. от няколко дни, съобщила за това в кметството на селото, след което бил подаден сигнал в РУ на МВР гр. Самоков.

През прозореца на балконската врата на къщата, полицаите видели на пода, вътре в стаята, лежаща без жизнени функции В.К., а в леглото до нея сина й – Х.К. Служителите на реда почукали и извикали обвиняемия.

Той им отворил вратата и излязъл при тях на терасата. Попитан какво се е случило с майка му, К. обяснил, че са се скарали и той я е ударил с бастуна по главата, след което й нанесъл удар с нож и я е убил. Веднага след това мъжът е бил задържан.

От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че причина за смъртта на В.К. е прободно – порезното нараняване в областта на шията, проникващо в гръбначно – мозъчния канал и засягащо гръбначния мозък,пише канал3 . Първоинстанционният съд е признал Х.К. за виновен и му е наложил наказание от тринадесет години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване. Осъдителната присъда не е влязла в законна сила и подлежи на обжалване и протест.

Свързани новини

Страшна трагедия! Млада жена се обеси в стаята на спящото си дете

vesito

Мъж се простреля в главата

vesito

Жена загина на пътя Казанлък – Павел баня

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.