ЧЕЗ Разпределение повишава сигурността на електрозахранването на 10 000 потребители в Югозападна България

ЧЕЗ Разпределение България изпълнява проект за повишаване на сигурността на електрозахранването на близо 10 000 потребители в Югозападна България чрез модернизация на три възлови станции в общините Бобошево, Дупница и Благоевград. Модернизацията на възлови станции „Слатино“ и „Дупница-Център“ приключи в края на миналата година. Тя направи по-надеждно захранването на 9 населени места – Слатино, Боровец, Бураново, Крумово, Драгоман, Църквище, Фролош, Мурсалево и гр. Дупница. В двата проекта са вложени общо 375 хиляди лева. Предстои да започне и модернизацията на възловата станция в благоевградския квартал „Еленово“, която ще осигури по-надеждно захранване на над 5000 потребители.

До края на годината ще бъдат модернизирани още осем възлови станции в Западна България. Те се намират в общините на Софийска област – Ботевград, Правец и Костинброд; районите Кремиковци и Панчарево на Столична община; в община Мездра, Врачанска област; община Ловеч и във видинската община Димово. Общо за реализацията на тези проекти през годината ЧЕЗ Разпределение ще вложи около 2 млн. лева.

Модернизацията повишава сигурността на захранването и възможността за бързо презахранване на клиентите с електроенергия в случай на авария. Тя се състои в монтирането на ново енергийно оборудване и въвеждането на дистанционно телемеханизирано управление.

 

Свързани новини

Няма край! 154 новозаразени с коронавирус в Благоевградска област

vesito

Страсти и тревоги! Абитуриентските балове пред провал    

vesito

Намериха мъж намушкан с нож, има задържан

bilyana

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.