ЧЕЗ Разпределение възстанови разрушените умишлено стълбове край Казичене. Подменени са 6 съоръжения

ЧЕЗ Разпределение България възстанови сигурността на електрозахранването в село Казичене, Софийско, след като неизвестни лица целенасочено разрушиха 6 стълба средно напрежение в района в средата на юни.

Счупените стълбове са подменени с нови.

Компанията припомня, че общо 10 стълба бяха счупени чрез удари в основата им в рамките на няколко дни.

Повече от 4500 домакинства и 150 бизнес клиенти бяха без електрозахранване за по два часа в Казичене, Кривина и Лозен, след възникване на аварии по два електропровода в резултат на повредените стълбове.

Всички съоръжения се нуждаеха от подмяна. Незабавно бяха монтирани нови стълбове в село Лозен, което в резултат на инцидента остана на едностранно захранване.

Създадена беше организация и за подмяна на останалите 6 стълба, като в края на миналата седмица сигурността на електрозахранването беше възстановена за всички населени места.

Щетите на компанията бяха за над 30 000 лв.

Само от началото на годината ЧЕЗ Разпределение е вложила над 600 000 лв. за отстраняване на повреди, нанесени от трети страни – кражби по електроенергийни съоръжения, скъсани кабели от строителни фирми и вандалски прояви.

Свързани новини

Виваком вдига цените от следващия месец

vesito

Тютюнопушенето е сред основните причини за 18% от смъртните случаи у нас

Regiona

1021 са новите случаи на коронавирус у нас

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.