Църковните служби за празниците ще бъдат на открито

Църквата ще промени традиционните си практики по време на Цветница и Великден, като изнесе службите си на открито. Това потвърди ген.-майор Венцислав Мутафчийски, след като в компанията на вицепремиера Томислав Дончев бяха на среща в Светия синод.

Службите ще бъдат извън храмовете. С помощта на полицията ще се спази разстоянието на отворените пространства, а при посещенията в храмовете ще се грижат самите свещеници. Службите ще бъдат излъчвани по телевизията и онлайн, за да няма ощетени“, каза Мутафчийски.

Посещенията на храмовете няма да бъдат забранени, но мерките за безопасност в тях ще бъдат по-строги и следени от свещениците, за да се подсигури безопасността на миряните,пише канал3.

От Светия синод призоваха християните да използват маски и ръкавици по време на службите, а онези, които по някаква причина не се чувстват добре, да останат вкъщи. Новите мерки ще важат до края на извънредното положение.

Свързани новини

Купуваме по-евтини домати и краставици и по-скъпи картофи

vesito

Съдът решава днес съдбата на Нено Димов

vesito

Кой е виновен за катастрофата с Арабаджиеви?

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.