Църквата „Св. Петка“ в село Полена отбелязва храмовия си празник само с литургия

Традиционно всяка година на 14 октомври – Петковден в село Полена се организира голям празник. Денят е определен и за празник на населеното място, поради което се провежда голям събор.

Тази година, заради усложнената обстановка около разпространението на COVID – 19, кметът на село Полена Веселин Топузов и Църковното настоятелство към храм „Св. Петка“ взеха решение да отменят всички събития, с изключени на празничната литургия, която ще се проведе при спазването на строги противоепидемични мерки.

Освен отмяна на всички събития, няма да бъде раздаван курбан. „Всеки, който иска да си направи курбан, нека го направи, но само в рамките на своя дом“, призова кметът Веселин Топузов.

Решението на кмета и Църковното настоятелство е взето с една единствен цел – да се опази живота и здравето на жителите на село Полена и техните гости, защото тези две неща са преди всичко.

Свързани новини

Кола се заби в дърво в „Еленово“ в Благоевград

vesito

Безплатен транспорт за учениците от Банско!

bilyana

ЛРД „Сокол 1911“ дари 7 000 лева на Спешната помощ в Благоевград

desi

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.