Цената на ягодите стигна тази на агнешкото месо

Цените на ягодите на Великден стигнаха тези на агнешкото месо.

Кооперативните пазари и цветните борси отново са отворени от днес. Те бяха затворени със заповед на здравния министър от 17-и до 19-и април, заради струпване на много хора на едно място. Остават в сила всички противоепидемични мерки. Репортерът на БНР проверки как работи общинският пазар в Красно село.

Първият работен ден след отварянето на пазарите в Красно село работеха едва 30 търговци. Всички противоепидемични мерки се спазват, отчитат го и хората:

„Чудесни са мерките. Няма работещи сергии, разстояние има, няма хора пазаруващи“. Директорът на Пазар-юг Николай Попов обясни, че са в постоянна връзка с Националния оперативен щаб:

„Изпращаме информация, какво е положението на пазара, снимки, видеоклипове. Фактът, че се отвориха пазарите, значи, че изпълняваме всичко, което трябва и в щаба видяха нашите усилия“.

Ще са необходими няколко дни, за да може пазарът да се съживи отново, каза още Попов. Цените на отделни продукти обаче са завишени чувствително. Българските ягоди се продават за 12 лв./кг, а джинджифилът за 25 лв. за килограм. Търговците обясняват завишените цени на част от продуктите с повишеното търсене:

„Мисля, че има и спекула даже. Тази стока, не вярвам от Китай или откъдето и да е било, да идва на по-висока цена отколкото е била“.

Свързани новини

Отпускат 600 000 лв. за Рилският манастир

vyara

Премиерът: Ще има великденски добавки за пенсионерите

desi

Първа жертва на коронавируса в Гърция

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.