Цветно Банско на прага на фестивалното лято

Спазвайки традицията си да бъде образец за зелена община, Банско е на прага на фестивалното лято с красиви и поддържани зелени площи.
Местната администрация отделя специално внимание и усилия градът да бъде цветен и красив.
Зелените площи в различните места в градската част са обогатени с цветни композиции, изпълнени в различни цветни нюанси. Сезонните цветя съчетани с листно – декоративни видове, внасят неповторими щрихи и колорит. Направен е подходящ подбор на цветята така, че цветове им да радват всички жители и гости на града през целия сезон. Всяка година една трета от разсада на лятно цъфтящите видове се отглежда и произвежда от общинските служители. Те полагат целогодишни грижи за поддържане и обогатяване на зеленото и цветно богатство в община Банско, както и за запазване на съществуващата дървесна и храстова растителност и нейното допълване.
Най- трудно е да се опазят ново засадените цветя и фиданки, затова
нека пазим, за да се радваме по-дълго на красотата около нас!

Свързани новини

Труп на мъж пред жилищен блок в кв.“Еленово“ в Благоевград

vesito

Мария Габриел е с коронавирус

vesito

Кой ще ваксинира учителите в Благоевград?

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.