Христо Иванов: Разговорите за конституционни реформи продължават

„Ще продължим разговорите в рамките на коалицията да бъде излъчена временна комисия, която да обедини всички мнения за конституционни реформи“. Това каза съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов пред журналисти в парламента във връзка с речта на държавния глава Румен Радев, предаде БГНЕС.

„Президентът извади пред скоби, като първа тема, необходимостта за реформа на прокуратурата и то именно конституционна реформа. Тук не може да не се присъединим към неговия призив парламентът да започне работа по тази тема. Тя е трудна, изисква свръхмнозинство, по-голяма от това, което имаме като управляващо мнозинство. Ще трябва да се търси форма на диалог, за убеждаване на другите политически сили да подкрепят тези реформи, но те са неизбежни и ние трябва да започнем да работим за това“, каза още Христо Иванов.

Според него държавният глава е направил широк преглед на приоритетите на България.

Той коментира и напускането на ГЕРБ по време на словото на президента. „Може би малко излишна проява на нерви. Колегите от ГЕРБ не могат да не си дават сметка, че носят изключително тежко бреме. Напускането на зала, отказът да се чуе по-голямата част от обществото за тяхното наследство, не е път напред“, заяви още Христо Иванов.

Той изрази мнение и по отношение на визитата на Кирил Петков в Скопие и я определи като жест на добра воля.

„Надеждата ми не е свръхголяма, защото досега имаме много думи, много жестове и малко действия от тяхна страна. Очевидно е, че българската позиция ще трябва да търси нови начини да активизира диалога. Нашата позиция по отношение на Северна Македония и този проблем са далече от своето решение“, заяви още Христо Иванов.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

/Видео/ Жена, болна от шизофрения, тормози жители на няколко блока

vesito

Спад на заразените! 18 нови случая с коронавирус в Благоевградска област

vesito

Доктор Стойчо Кацаров е изключен от регистъра на БЛС

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.