Хотелиери скочиха срещу стикерите за ваксинация

Стикерите за 100 процента ваксиниран персонал, които започват да се поставят на хотелите, са дискриминационни и ще доведат до много и различни проблеми за бизнеса.

Това е становището на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). По думите им натиска да се имунизират служителите на всяка цена води до отлив на персонал, което създава още един много сложен за решаване и опасен за бизнеса проблем, пише Флагман.

Има хора, на които по здравословни причини не може да бъде поставена ваксина и такива, които вече са преболедували и имат достатъчно антитела и затова не искат да се имунизират веднага, коментира заместник-председателят на БХРА Веселин Налбантов.

„Освен това, не е ясно кой ще проверява дали тези стикери отговарят на истината“, допълва председателят на БХРА Георги Щерев. При голямото текучество на персонала, стикерите могат да бъдат подвеждащи още на следващия ден, след като бъдат поставени, тъй като при напускането на някой служител веднага трябва да се намери друг, а той може и да не е имунизиран, коментира Щерев.

Свързани новини

Намаляването на инфлацията е в основата на новия икономически план на Турция

Regiona

23-ма души с коронавирус са починали в България през изминалото денонощие, 587 нови случаи са регистрирани

bilyana

Руският бизнес ще е сред най-засегнатите от въглеродния данък върху вноса на ЕС

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.