Хората с тази кръвна група имат железен имунитет

Кръвната група съдържа информация за еритроцитите (червените кръвни телца) на даден индивид. Тя зависи от веществата (въглеводороди и белтъци) в клетъчната мембрана, пише actualno.com. Три от най-важните белега са A, B и 0 (AB0) и резус-факторът (Rh).

Съществуват четири допустими комбинации, които определят кръвната група:

α и β: първа (0)
A и β: втора (A)
B и α: трета (B)
A и B: четвърта (AB)

Кръвната група влияе върху способността на тялото да произвежда интерферони по време на вирусна инфекция, която е пряко свързана с проблемите на имунната система. Сега учени са установили коя е кръвната група, която гарантира по-силен имунитет. Те поясняват, че интерфероните са белтъци, секретирани от клетките на тялото в отговор на инвазията на вируси, бактериални вещества и химикали с ниско молекулно тегло.

Учените са категорични, че притежателите на IV кръвна група са най-силни по отношение на производството на интерферони. В тялото на тези хора белтъкът се произвежда по-ефективно с цели 92%. При хората с I и III кръвна група резултатите също са високи и са съответно 80 и 91%. В почти 40% от случаите носителите на II кръвна група имат намалена способност да произвеждат интерферони и са по-податливи на заболявания от останалите, уточняват учените. Според тях тези показатели може да повлияят на рисковете от развитие на захарен диабет или на склонността към инфекции. Хората с кръвна група I имат по-нисък риск от развитие на захарен диабет тип 2, докато хората с група II имат висок риск от развитие на артериална хипертония.

Важно: Статията е с информативен характер и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с лекар!

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Лъв един много силен ден ви очаква, Рак време е за решителни действия

bilyana

Казино бонусите или спортните оферти са по-предпочитани в онлайн сайтовете за залози?

vesito

Рецепта на деня: Бухтички с кисело мляко

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.