Фирми на известни благоевградчани се конкурират за поръчката за над 2.5 млн. лв. за ремонт на читалище „Н. Вапцаров”

Три фирми и едно обединение на две строителни дружества, всичките благоевградски, влизат в конкуренция кой да ремонтира, санира и обнови сградата на читалище „Н. Вапцаров 1866“ и Камерна опера на площад „Македония“ в Благоевград. Прогнозната стойност на обществената поръчка е 2 752 000 лв. с ДДС, а финансирането е по проект по ОП „Региони в растеж“.

Документи за участие в апетитната процедура са подали „Престиж бизнес-93“ ООД на Любен Янев и Георги Шапков, „Браво-строй“ ЕООД на Димитър Янков, ЕТ „Маргарита-П – Иван Костадинов“ и обединение „МВ-2022“ ДЗЗД между „Стилстрой-М“ ООД на Михаил Камбитов и Венцислав Малчев и „Инвест 14“ ЕООД на Върбан Хаджигаев. Заложеният срок за извършване на проектирането и строителните дейности е максимум 300 календарни дни.

Предвижда се реконструиране на зрителната зала, като трябва да се запазват най-характерните и интересни елементи от сегашното й оформление и да се съчетаят с нови, съвременни решения, да се запазят и подобрят важни характеристики като акустика, видимост, осветеност, сценични възможности и т.н.

Сградата е строена през 1926 г. и от години покривът тече, като периодично частично се ремонтира. Затова една от важните задачи е основен ремонт на целия покрив. В изискванията към проектирането са поставени  условия за достъп на инвалиди и санитарен възел за тях, да се преосмислят обемите на фоайетата и да се потърси вариант за оформяне на изложбени площи, да се потърси възможност за обособяване на репетиционни зали за танци, да се ремонтират всички помещения в сградата, да се представи решение за смяна на дограмата, да се подменят театралните столове и дървената настилка с нова. Задължително трябва да се вземе предвид, че сцената се ползва и от читалището, и от Камерна опера, затова оборудването да включва система за симфоничен оркестър в оркестрината със съответните стойки и аксесоари. Фоайетата също трябва да са озвучени от зрителната зала.

Дали всички участници в процедурата ще се допуснат до отваряне на ценовите оферти, ще стане ясно, след като комисията се произнесе дали отговарят на поставените изисквания.

Същите фирми, с изключение на „Браво строй” ЕООД, се конкурират и в друга поръчка на община Благоевград – за строителство на физкултурен салон за НХГ на прогнозна стойност 780 000 лв. с ДДС.

Източник: Вестник Струма

Свързани новини

Зукърбърг се извини на потребителите за срива на социалните мрежи

vesito

Арестуваха 40 -годишен да пласира дрога в района на училище в Благоевград

bilyana

Слънчев и горещ четвъртък

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.