Фирмата на комшията на полукмета Томов поканена да спечели 220 000 лв., за да ремонтира тротоарите настилки в общината

Фирмата на тотомилионера Николай Динков-Нинджата „ВИП Трейд енд Билд“ ООД е с покана да представи оферта за ремонт на тротоарите настилки в община Благоевград за период от 12 месеца.

Дружеството на Николай Динков, който е зет на кмета на Симитли Апостол Апостолов, заедно с конкурентната фирма „Диана“ 7 ООД на Георги Шимбов бяха отстранени през август от обществена поръчка със същия предмет на дейност.

Обявената през лятото обществена поръчка бе прекратена със заповед на кмета на 12-ти август и в нея подробно са описани пропуските и на двамата претенденти в техническите предложения, в основа на които никой не стигна до финал на публичното състезание.

Мотивите на комисията на да отстрани „ВИП Трейд енд Билд“ ЕООД от поръчката през август бяха, че предложеният гаранционен срок по част „Пътна“ от шест години надвишава допустимия гаранционен срок, посочен в изискванията на възложителя, а именно четири години по същия показател, но зареди гаранционен срок от една година, който е под минимума от две години посочен от възложителя бе отстранена и „Диана“ 7 ООД, която печели аналогичната поръчка на община Благоевград от 2012 насам.

Ценовата оферта, предложена завчера от поканената „ВИП Трейд енд Билд“ 183 2131, 41 лв. ,което е със 144 лв. по-малко от обявения максимален финансов ресурс от общината в размер на 183303 лв. без ДДС или 220 000 лв. с ДДС.

Томов, който сам се хвали, че е „човек на думата“, наистина вече „държи на думата“. Обществените поръчки се печелят от благоевградски фирми, но досега едни и същи, и със съмнения за близки до червени фактори.

Източник: В.“Струма“

Свързани новини

НИКОЛАЙ ШУШКОВ СЕ АНГАЖИРА ДА ПОМОГНЕ С УЗАКОНЯВАНЕТО НА КЪЩИТЕ И ИМОТИТЕ В С. ЦЕРОВО  

vesito

Преподавателката в катедра „Туризъм” в ЮЗУ Любов Иванова ранена в тежка катастрофа в Турция

vesito

Плувци от цялата страна пристигат в Благоевград на турнир по водно спасяване

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.