Фатален обрат! 43-г. мъж с коронавирус почина внезапно след 10 дни битка за живота

Мъж на 43 години от Пещера е починал тази сутрин в сектор „COVID“ на МБАЛ-Пазарджик, където се приемат болни с доказан коронавирус. За това информираха от лечебното заведение. Болният постъпва в инфекциозното отделение на 29 март с грипоподобни симптоми. Първата му проба за COVID-19 e отрицателна.
В ранните часове на 2 април, след като състоянието му се влошава, е преместен в интензивния сектор. Пациентът е бил с прогресираща дихателна недостатъчност, която е довела до нужда от интубация и поставяне на апаратна вентилация. В продължение на 10 дни при него има 24-часов екип от анестезиолози и реанимационни сестри, които, в тясно сътрудничество с лекарите от инфекциозното отделение, успяват да приложат лечение, което да подобри състоянието на 43-годишния мъж,пише блиц.
Така се стига до отбиване от апаратна вентилация с последваща успешна екстубация. След това състоянието на екстубирания пациент остава стабилно за повече от едно денонощие, но тази сутрин рязко се влошава и малко след 10.00 часа той е издъхнал с тежка клинична картина на масивна белодробна емболия.
Мъжът е имал и придружаващи заболявания – хипертония и незадоволително контролиран диабет.

Свързани новини

Огнен ад! Пожар изпепели заведение и три коли

vyara

Отварят и фитнесите

vesito

Пет признака, че сте прекарали коронавирус без да знаете

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.