Фандъкова увеличава администрацията в Столичната община

Новият стар кмет на София Йорданка Фандъкова ще увеличи администрацията в Столичната община с цел по-добър контрол върху строителството и градския транспорт и за по-добро обслужване в общинската администрация.

 

 

 Фандъкова обяви, че за повече контрол и ред в строителството и ремонтите създава ново направление – „Обществено строителство“,

в което ще влизат дирекции, които отговарят за строителството в транспортната инфраструктура, обществените сгради и ВиК мрежите. 

По думите й към направлението ще бъде създадена и дирекция, която ще отговаря за планирането, проучването и възлагането на всички публични обекти, по които работи общината в тези три направления.

Ново направление в общината ще има и за по-удобен и бърз градски транспорт, който да е по-привлекателен и предпочитан за гражданите, както и за управлението на трафика на града –

„Транспорт и градска мобилност“

Столичният кмет е заяви, че „сред първите задачи на заместник-кмета на това направление ще е пускането на довеждащ транспорт, актуализация на разписанията на целия градски транспорт, програма за изграждане на спирки и навеси“. 

За по-бързо и по-удобно обслужване на гражданите и бизнеса в общинската администрация, както и за повече публичност и по-пряка въръзка с гражданите,

Фандъкова създава „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“. 

Кметът на София обясни, че първата задача е реформа в сферата на администрацията и създаване на повече реални електронни услуги, а на второ място е внедряване на иновативни градски решения с директен контакт и работа с IT сектора, който знаем, че се развива изключително бързо в нашия град. На трето място активната работа по привличане на нови инвеститори в София. 

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

Фандъкова допълни, че към направление „Финанси“ официално включваа направление „Здравеопазване“. „Към направлението преминава и дирекциите „Общинска собственост“ и „Обществени поръчки и концесии“. Целта е по-добра координация и по-добър контрол при обществените поръчки. Столична община ще бъде една от първите с пълна готовност от първи януари да премине изцяло електронни обществени поръчки“, каза още Фандъкова.

 По думите й с цел улеснение на гражданите, работното време на деловодството на Столичната община ще бъде удължено и ще бъде отворено и в събота до 14 часа. 

 

 • Йорданка Фандъкова
 • София
 • столична община

  Източник: 24novini.bg

  The post Фандъкова увеличава администрацията в Столичната община appeared first on Политически новини.

  Свързани новини

  Европа призова Техеран да не се отказва от ядрената сделка

  Regiona

  Мъж почина в следствения арест на затвора в Бобов дол

  Regiona

  Пламна куполът на Пантеона на възрожденците в Русе

  Regiona

  Публикувай коментар

  * Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.