Фандъкова: Новата ми заместничка няма връзка с Ковачки

Десислава Билева е новият заместник-кмет по екология в София. Тя застава на мястото на освободената Йоана Христова, която напусна общината по лични причини. Билева е работила дълги години в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, била е експерт в здравното и в екоминистерството.

Била е член на надзорния съвет на „Топлофикация“-София.

Няма връзка с Христо Ковачки, обяви кметът Йорданка Фандъкова, цитирана от БНР.

„Задачата на госпожа Билева беше да подготви проекта и системата за управление на битовите отпадъци. Госпожа Билева беше човекът, който преди няколко месеца ме сезира за сключени договори на старото ръководство на „Топлофикация“ с фирми на Ковачки, без решение и информация към Надзорния съвет“, каза столичният кмет.

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

В края на април неочаквано зaмecтник-кмeтът пo eкoлoгия Йoaнa Хриcтoвa пoдaде ocтaвкa,

кoятo беше приeтa oт грaдoнaчaлникa.

Причинитe дa нaпуcнe пocтa били лични. Днес новият зам.-кмет посочи приоритетите в работата си: „Аз не принадлежа към никоя политическа партия. Ще работя изцяло за целите на най-проблемната тема, а именно подобряване качеството на атмосферния въздух“ – заяви Билева, която от днес е заместник-кмет по екология в София.

Фандъкова и Билева извършиха във вторник проверка на метростанция в София,

по време на която директорът на Метрополитена инж. Стоян Братоев съобщи, че 8-те километра от третата линия на метрото в София ще могат да се използват от пътници най-късно от средата на август. 

Това е петото отлагане на пускането на третия метродиаметър на София.

 • политика
 • Йорданка Фандъкова
 • Ковачки
 • заместниккмет

  Източник: 24novini.bg

  Свързани новини

  МВнР: Няма информация за пострадали българи при пожара в Одеса

  Regiona

  Борисов: Разкрачената поза не е полезна – или си в НАТО, или не си

  Regiona

  Борисов ще предложи Деница Сачева за министър на труда и социалната политика

  Regiona

  Публикувай коментар

  * Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.