Учителка в детска градина в Разлог с COVID-19, изследват целия персонал

Два нови случая на COVID-19 са открити в Разлог, съобщи кметът Красимир Герчев. Заразените са настанени в местната болница, като единият от пациентите е в задоволително състояние, а другият е с лека симптоматика.
Поради фактът, че единият от болните е детски учител в ДГ № 5, са предприети всички действия, предписани от инспекторите на РЗИ при подобни ситуации.

Ще бъдат направени PCR тестове на 14-членния персонал на детската градина, както и на 10 деца от групата на учителката.

Детската градина ще бъде затворена, по предписание на РЗИ до излизане на резултатите от пробите. През това време ще бъде направена цялостна дезинфекция на учебното заведение.

Община Разлог разполага с всички необходими инструменти за провеждане на съответните мероприятия, предписани от РЗИ, информира кметът инж. Красимир Герчев и апелира, независимо от премахване на редица от мерките, свързани с пандемията, да се спазва дистанция, да бъдат ограничавани, по възможност, събиранията на хора на закрито, да се спазва добра лична хигиена и дезинфекция.

Свързани новини

/Видео/ 20 съветници бойкотираха заседанието на ОбС и провалиха важни гласувания за Благоевград

vesito

Протестите на театралите в Благоевград не спират

vyara

Заради коронавируса: Наплив за заместващи учители в РУО -Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.