Ученичката от 8 СУ Лина Джолева получи малко котенце след като написа емоционално писмо до Дядо Коледа

Кметът на община Благоевград инж. Румен Томов награди децата, написали и пуснали най-оригиналните и трогателни писма в кутията на Дядо Коледа. Тази година писмата бяха над 700. С помощта на жури бяха избрани най- интересните и оригинални желания, описани от децата до белобрадия старец.

Сред най-емоционалните писма се оказа това на Лина Джолева, която си пожела малко котенце. Тя е възпитаничка на VIII СУ „Арсени Костенцев“. В писмото си детето пише, че подаръкът иска да е лично от белобрадия старец и той да реши какъв да бъде, но, преди всичко, предпочитанията й клонили към малко котенце. Лина бе подготвила списък от какво има нужда едно коте и стриктен график за отглеждането му. Елена Радева пък получи желания от нея професионален фотоапарат. Спасимира Иванова бе зарадвана с мечтания дрон. Младен Карабельов бе изненадан със спортни обувки, Йоана Янева – възглавнички понички, Белослава Малчева – стативи за рисуване, Христо Палестов – видеоигра ,,Need for speed”, една от най-популярните състезателни игри на пазара и Габриела Христова, която влезе в роля на приказната Снежанка и помагаше на градоначалника в раздаването на подаръци, бе наградена с мечтания подарък- статив за рисуване.

И тази година сред най- съкровените желания, споделени в писмата на децата, са всички хора по света да имат здраве, надежда и радост. Трогателните думи, с които те изразяваха своята убеденост във всемогъществото на Добрия старец – да направи така, че да няма повече глад, болка, тъга, да не се делят хората на бедни и богати, впечатлиха журито.

„Пощенската кутия на Дядо Коледа“ е инициатива на община Благоевград, която не само провокира децата да споделят с Белобрадия старец най-съкровените си желания, но и начинание, което усмихва всички, приели предизвикателството да бъдат в ролята на Добрия старец.

Свързани новини

Отлагат конкурса „Жена на годината на Благоевград”

desi

Тъжна вест! Почина жената, блъсната от лек автомобил пред полицията в Благоевград

vesito

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на област Благоевград, обслужвана от „ЧЕЗ Разпределение България“ АД, за периода 14.09-18.09.2020 г.

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.