Учениците ще се тестват, докато заболеваемостта спадне до „жълта зона“ (видео)

 

Тестването на ученици ще продължи, докато заболеваемостта спадне под 250 на 100 хил. души до т.нар. „жълта зона“. Това зяви просветният министър Николай Денков. В момента само област Кърджали е на тези нива. Очаква се до няколко дни в жълтата зона да влязат и Смолян, и Търговище.

Към момента пари за закупуване на тестове са осигурени. Има обаче проблем с доставките, каза още Денков. Тестове за малките ученици има до края на следващата седмица.

Здравното и образователното министерство обсъждат вариант за тестване и на учениците, чрез което те могат да се върнат в клас. Кога ще се случи това обаче не е ясно. Според Денков „радикално решение“ за връщане към присъствено обучение ще има когато заболеваемостта спадне под 250 на 100 хил. души. Просветният министър обаче подчерта, че ако всички се върнат в клас без мерки и без тестове, само за няколко седмици ще се стигне до епидемичен взрив в училищата. Това се е случило след 15 септември.

<iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FGovernment.of.Bulgaria%2Fvideos%2F217045400555736%2F&show_text=false&width=560&t=0″ width=“560″ height=“314″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“ allowFullScreen=“true“></iframe>

Очаквайте подробности.
 

Източник: mediapool.bg

Свързани новини

Без купон, тъжно! Предложение: Заведенията да работят на 31 декември от 18 до 4 часа на 1 януари

vesito

Започва строителството на жп проекти на стойност над 930 млн. лева

Regiona

Държава съкрати 90% от туроператорите

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.