Учениците ще се тестват, докато заболеваемостта спадне до „жълта зона“ (видео)

 

Тестването на ученици ще продължи, докато заболеваемостта спадне под 250 на 100 хил. души до т.нар. „жълта зона“. Това зяви просветният министър Николай Денков. В момента само област Кърджали е на тези нива. Очаква се до няколко дни в жълтата зона да влязат и Смолян, и Търговище.

Към момента пари за закупуване на тестове са осигурени. Има обаче проблем с доставките, каза още Денков. Тестове за малките ученици има до края на следващата седмица.

Здравното и образователното министерство обсъждат вариант за тестване и на учениците, чрез което те могат да се върнат в клас. Кога ще се случи това обаче не е ясно. Според Денков „радикално решение“ за връщане към присъствено обучение ще има когато заболеваемостта спадне под 250 на 100 хил. души. Просветният министър обаче подчерта, че ако всички се върнат в клас без мерки и без тестове, само за няколко седмици ще се стигне до епидемичен взрив в училищата. Това се е случило след 15 септември.

<iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FGovernment.of.Bulgaria%2Fvideos%2F217045400555736%2F&show_text=false&width=560&t=0″ width=“560″ height=“314″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“ allowFullScreen=“true“></iframe>

Очаквайте подробности.
 

Източник: mediapool.bg

Свързани новини

ЧЕЗ ОБОРУДВА УЧЕБЕН КАБИНЕТ ПО ЕЛЕКТРОТЕХНИКА В ПЕРНИК

vesito

Заразата отстъпва: 14 с коронарирус в Благоевградска област

vesito

Силен трус удари Турция

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.