Учениците в Банско пътуват с чисто нов 36-местен автобус

Вторият срок на учебната година в община Банско започва с нова придобивка. Учениците от общините Якоруда и Белица, които учат в професионалните гимназии в Банско, вече ще пътуват с чисто нов 36-местен автобус Акиа.

Той отговаря на най–високите изисквания за превоз на ученици, уточнява експертът по образование към Община Банско Иванка Бонкина. Автобусът е предоставен на община Банско от МОН с активното съдействие на народния представител Александър Мацурев.
Старите автобуси, с които се превозват учениците до Банско, ще бъдат ремонтирани и приведени в състояние, отговарящо на изискванията за превоз на деца.

Предстои доставката на още един нов училищен автобус, който ще покрива линията Филипово – Места – Добринище – Банско. Над 70 са децата от тези населени места, които учат в четирите средни училища в общинския център – СУ”Неофит Рилски”, Лесотехническата гимназия, Гимназията по туризъм и Гимназията по електроника и енергетика.

Ръководствата и на четирите училища имат амбициозни намерения за подобряване на материалните бази и учебните програми с цел привличане на повече ученици. Община Банско активно подкрепя инициативите на училищните ръководства. Осигуреният транспорт с нови и модерни автобуси е крачка в реализирането на целите на общинското ръководство в сферата на образованието.

Свързани новини

Нови отличия за ФГ „Веселина“ 

vesito

МГЕРБ-Благоевград проведе областно събрание

vesito

AС – Благоевград не даде ход на делото по казуса с Румен Томов, не знаел, че днес има дело по неговата жалба

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.