Учените смятат, че можем да живеем вечно

Хората могат да живеят и до 130 години, а и повече, дори и тази възможност да е малка, твърдят швейцарски учени, цитирани от АФП.

Максималната продължителност на човешкия живот винаги е била спорна тема. Според някои изследвания тя е 150 години, други изключват съществуването на каквато и да е граница.

Учените от Федералното политехническо училище в Лозана дават своя принос по темата с анализ на данни за суперстолетници на възраст над 110 години и такива, които живеят до 105 години. Ако рискът от смърт нараства нормално с възрастта, швейцарските учени стигат до извода, че тя достига плато с вероятност за много дълбока старост от 50 процента.

„След 110 години можем да сравним вероятността за още една година живот с тази от ези и тура – обяснява проф. Антъни Дейвидсън. – При ези ще отпразнувате още един рожден ден, иначе ще умрете преди него.“

Според наличните данни хората могат да живеят 130 години, но ако те бъдат екстраполирани, няма граница за човешкото дълголетие, предава БТА.

Учените са работили с международна база данни за 1100 суперстолетници от 13 държави.

Най-възрастният човек, регистриран в света, е французойката Жан Калман, починала през 1997 г. на 122 години.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Нина Димитрова замени Зуека с млади актьори

Regiona

Ето какъв е тайният план за действие при смърт на кралица Елизабет II

Regiona

Попиляха Преслава заради носа ѝ

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.