Ухан отново танцува (ВИДЕО)

С маски на лицата и спазвайки дистанция от около метър един от друг, мъже и жени в Ухан танцуваха за пореден път в събота вечер. Танцовата забавя се проведе край река Яндзъ, която се вие през централния китайски град, в който започва смъртоносната пандемия на коронавирус.

76-дневното затваряне на Ухан приключи на 8 април и градът бавно се изправя на крака, надявайки се, че най-лошото е преминало. Въпреки това много от жителите му се тревожат за безопасността си, след появата на няколко нови случая на заболяването миналата седмица.

Докато повечето големи събирания на закрито все още са забранени, хората се завръщат към своето ежедневие и хобитата си. В много части на Китай, това включва „танците на площада“ или масови танци, обикновено вечер по обществени площади, площади или паркове.

Традиционните „Танци на площада“ отново събират стотици почитатели на ритмичните движение в Ухан. И не става дума за фолклорно творчество, а за традицията, вечер след работа, по площади и открити пространства да се танцува. Обикновено под акомпанимента на поп-музика и с много настроение. Заради коронавирусната инфекция, обаче заниманията на открито бяха прекратени. До вчера вечерта

А ентусиазмът е голям. Обикновено има инструктори, които показват не сложни движения. А присъстващите повтарят. Традицията с танците по площадите е леко видоизменена – всички носят маски и са на поне метър един от друг.

Мнозина се престрашават да се включат и в танци по двойки. Признават, че не могат съвсем да избягат от мисълта.

Миналата седмица се появиха съобщения за случа на заразени от едно място и това притесни властите и те реагираха незабавно. В ход е масовото тестване на 11 милионното население на Ухан.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Жена почина на 126 години

Regiona

Известна порноактриса обяви…

vyara

Жената на Криско е в тежка депресия след раждането

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.