Утвърдени стратегии за успешен онлайн бизнес

Когато искате бизнесът ви да бележи непрекъснат растеж и да осъществявате постоянно увеличаващи се оналайн продажби, трябва да се съсредоточите върху проверените и утвърдени стратегии за дългосрочен успех.

 1. SEO оптимизация за търсачки

SEO е най-добрият начин да получите устойчив трафик от търсачките.

Ето фактите:

 • 85% от хората използват Google за проучване на продукти, когато вземат решения за пазаруване
 • 37,5% от целия трафик към сайтове за електронна търговия идва от търсачките
 • 1 от 4 от поръчките за електронна търговия са пряко обвързани с органичен трафик

Най-важното е, че около 75% от хората не напускат първата страница с резултати от своето търсене. Това означава, че ако искате да се появите пред клиентите, когато искат да купуват, трябва да подобрите видимостта си в търсачките, използвайки SEO.

Как да правите това?

 • Започнете с проучване на ключови думи, за да намерите типовете ключови думи, които потенциалните клиенти търсят.
 • След това изградете архитектура на сайта въз основа на намереното.
 • Извършете техническа SEO оптимизация на страницата, за да сте сигурни, че ботовете на търсачките могат да обхождат вашия сайт ефективно.
 • Напишете уникални описания на продукти, оптимизирайте изображения и осигурете социални доказателства чрез отзиви.
 • Осигурете безпроблемно потребителско изживяване, използвайки бърз сайт, по-добро мобилно изживяване и интуитивен дизайн.

За да обобщим това в една всеобхватна стратегия: трябва да се съсредоточите върху създаването на невероятно потребителско изживяване.

Но това не се случи за една нощ. Не забравяйте, че SEO е дълга игра. Не можете да очаквате резултати за една нощ. Необходима е стабилна SEO стратегия на този уебсайт, създадена за вашата целева аудитория, и отдаденост на мониторинга и оптимизирането на тази стратегия отново и отново.

 1. Качествено съдържание

Некачественото съдържание отблъсква клиентите от вашия сайт и изпраща предупредителни знаци до търсачките, че хората не получават това, от което се нуждаят. Резултатът? Вашите страници се класират по-ниско.

Изводът е ясен: инвестирайте във висококачествено съдържание, ако искате да увеличите продажбите. За сайт за електронна търговия това се свежда до няколко критични тактики:

 

 1. Използвайте проучване на ключови думи, за да създадете изключително подходящи URL адреси и категории на страници

Открийте ключовите думи, които идеалните ви клиенти въвеждат в Google Търсачката, и разбийте това на различни етапи от действията си. Това ще ви помогне да намерите ключовите думи с къса и дълга опашка.

Хората използват различни фрази за търсене в зависимост от това къде се намират. Търсачите използват ключови думи с по-голяма опашка (по-дълги, по-подробни фрази или въпроси за търсене).

След това на ниво категория и страница най-удобните за SEO страници имат ключови думи на правилните места.  Сега добавете тези ключови думи и фрази в мета заглавия, мета описания, описания на продукти и alt тагове.

Това гарантира, че Google знае за какво е всяка страница, така че може да я покаже на търсещите, когато въведе ключовата дума или фраза.

Фокусирайте се първо върху страниците си с категории, защото ако някой намери страниците ви с категории в резултатите от търсачката, той има достъп до всички продукти в тази категория.

 

 1. Съобразете съдържанието си за всеки етап от действията за покупка

Втората част е да се гарантира, че съдържанието ви се показва на страниците с резултати от търсенето на всеки етап.

Съсредоточете се върху създаването на привличащо вниманието, забавно съдържание, което грабва вниманието на вашата аудитория и го задържа. Осигурете вдъхновение и идеи.

Информирайте аудиторията си за проблеми и предизвикателства, които те могат да преодолеят с вашия продукт. Добавете сравнения между продуктите.

Разговаряйте преди продажба и помогнете на екипа по продажбите да финализира сделката.

Има тонове инструменти, които помагат на вашето съдържание да се класира в търсачките и те са чудесен начин да усъвършенствате стратегията си. Някои от тях са безплатни, други изискват абонамент.

 1. Google Shopping

Рекламите за пазаруване представляват около 75% от кликванията при търсене на небрандирани продукти.

От всички разгледани заявки (маркови и не маркови), Shopping ads стимулират около 52% от кликванията на рекламодателите в електронната търговия.

И проучване на Searchmetrics показва, че Google Shopping Ads представлява 80% от всички разходи за търсене.

Този процент от разходите за търсене генерира повече от 85% от всички кликвания.

Истината е, че ако не използвате Google Shopping, всъщност може да загубите онлайн продажбите си. Защото, ако конкурентите ви са видими, а вие не сте, къде мислите, че клиентите ви ще пазаруват?

Успехът при използването на Google Shopping се крие в това как да коригирате офертата си така, че да съответства на вероятността потребителят действително да закупи вашия продукт.

 1. Наддавайте на ниво SKU и се фокусирайте върху най-ефективните си продукти, харчете по-малко за тези, които очевидно се борят да привлекат клиенти.
 2. Започнете с мобилни реклами, след което добавете десктоп реклами, за да намерите оптималното разположение.
 3. Добавете отрицателни ключови думи към продуктовите си групи, за да контролирате кога рекламите Ви НЕ се показват.
 4. Използвайте списъци за ремаркетинг, за да персонализирате офертите за предишни посетителски аудитории, като например хора, които са се отказали от количката, завръщащи се посетители и предишни клиенти.

Постигането на отлични резултати с Google Shopping се свежда до влагане на време и усилия за управление, тестване и оптимизиране на вашата кампания.

 1. Проектирайте неустоими поредици от имейли

Продавайте повече дори когато клиентите са напуснали вашия сайт. Имейл маркетингът е тактика от старата школа, но когато става въпрос за нарастващи онлайн продажби, не можете да си позволите да го игнорирате.

Всъщност, имейл маркетингът представлява приблизително 23% от онлайн продажбите.

Но тук е уловката – трябва да станете персонални.

Използвайте персонализирани поредици за автоматизация на имейли, за да проследявате клиентите въз основа на тяхната ангажираност и взаимодействие с вашия сайт.

Ако изпращате вдъхновение, предложения за продукти и съдържание въз основа на това, което знаете, че искат и имат нужда, те са много по-склонни да кликнат и да купят, когато му дойде времето.

Как да ги накарате да ви дадат своя имейл адрес?

Добавете бюлетин за регистрация на началната си страница със стимул и ясни призиви за действие, за да предоставят своя имейл адрес.

Най-добрите поредици от имейли трябва да включват добра комбинация от безплатно, подходящо съдържание, за да накарат хората да се отварят и кликват:

 • Специални оферти и отстъпки
 • Казуси и препоръки
 • Бързи съвети и видеоклипове
 • Вдъхновяващо съдържание
 • Отговори на често задавани въпроси

Статията достига до вас благодарение на Olifant Digital.

 

Свързани новини

Жесток скандал в „Черешката на тортата“

Regiona

Дневен хороскоп за 22 януари 2021г.

vesito

Страшна излагация! Сашо Кадиев забрави за имения ден на дъщеря си

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.