Установиха един случай на коронавирус в Благоевград

Установен е един случай на коронавирус в Благоевград, съобщиха днес от Оперативния щаб. Общо случаите в страната станаха 2 372. Най-много са установените случаи на заболяването в Пазарджик- 17, а в София са 8.

Броят на излекуваните е 42 души. Общият брой на излекуваните е 769.
 Активните случаи са 1748. Осем от случаите са в София, в Пазарджик имаме 17 души – от завода за авточасти. Взети са мерки там една част от работниците са в отпуск. Сега тези, които са работили, ще бъдат пуснати, ще се направи дезинфекция и тези, които са били в отпуск, ще се заменят. Една от трите области, където много внимаваме със здравните заведения и медицинския персонал, болните от белодробни болести и големите предприятия. Хванат ли се първите случаи, става това, което беше в завод „Мизия”. Вече в област Плевен почти нямаме нови случаи, коментира Кантарджиев.
Имаме петима починали, мъж на 78 г. в Пирогов, двама в Пазарджик, в Стара Загора – 51 годишна жена с онкологично заболяване, един мъж в Ямбол с инсулт – 88 годишен, съобщи още Кантарджиев. До голяма степен тежестта на тази инфекция зависи от две причини – зависи от броя на вирусите, с които си се заразил. Ползваш ли предпазни средства, дистанция и да се заразиш, боледуваш по-леко, защото по-малко вируси засягат твоя организъм. Второ, зависи и от броя на рецепторите в твоите органи, в които ще се зароди този вирус – при децата тези рецептори са много по-малко в дихателната система, затова децата почти нямаха клинична проява на заболяването. Вече при най-възрастните тези рецептори намаляват и там. И сме много щастливи, когато научаваме, че 100-годишни хора са преодолели това заболяване. Затова те го преодоляват, защото нямат тези рецептори в дихателната система. Затова да правим това, което правим и с нас да е Господ и природата.

 

Свързани новини

Отварят фитнесите и МОЛ-овете, ето какви са условията

vesito

Измама? Длъжник от Петрич не знае какво се е случило с вноските му

vyara

Въоръжен обир на казино в София, задигнати са над 70 000 лв.

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.