Управителката на благоевградското общинско дружество „Озеленяване“ В. Лазарова заподозряна в конфликт на интереси седмица преди да встъпи в длъжност

Името на управителя на новосъздадената благоевградска общинска фирма „Озеленяване“ арх. Венелина Лазарова вчера се появи в нова обява на най-голямата българска електронна борса за работни места JOBS.BG като човек за контакти на семейната й фирма „Брежан партнерс“ ЕООД.

Фирмата търси градинар-озеленител, който да се занимава с проектиране, изграждане и поддръжка на зелени площи, изграждане на напоителни системи и помпени станции. Може да коси с тример и косачка, да подрязва дървета и храсти с храсторез, да се грижи за едногодишни и многогодишни цветя, да ги тори, плеви и прекопава. Като допълнителни задължения са включени почистване на терени, моделиране и подготовка на земни маси, монтаж и профилактика на напоителни системи, засаждане на декоративни растения, изграждане на тревни масиви и др.

Срещу всичките тези ангажименти фирмата предлага „конкурентно“ възнаграждение, вътрешно фирмено обучение и възможност за допълнителни доходи.

Ландшафтен инж. Венелина Лазарова е посочила в обявата си телефон за контакти с кандидатите, за да им даде допълнителни указания за попълването на СВ-то. Вчера не успяхме да се свържем на този номер с нея, за да коментира дали не става дума за конфликт на интереси, какъвто сигнал получихме в редакцията на в. „Струма“.

Фирма „Брежан партнерс“ ЕООД е основана през 2018 г. с предмет на дейност проектиране, реализация и поддръжка на обекти за озеленяване, интериорно озеленяване и аранжиране, организиране и експлоатация за поддържане на зелени площи и др. Тя е регистрирана в благоевградския кв. „Еленово“ с капитал от 2000 лв., а електронният адрес на фирмата е с имената на основателката й Венелина Лазарова. На 25 януари т. г., съгласно изискванията като управител на общинска фирма да няма участие в управлението на търговско дружество, Венелина Лазарова прехвърля целия капитал на фирмата на съпруга си Ненко Стефанов, който освен едноличен собственик става и управител на „Брежан партнерс“ ЕООД.

По закон конфликт на интереси няма, а обяснението за името и телефона на Лазарова във вчерашната обява дойде от работодателя й – кмета на Благоевград Илко Стоянов. Той съобщи, че на практика договорът на новия управител Венелина Лазарова ще е от 4 април т. г., когато досегашната общинска фирма „Биострой“ официално ще раздели активите и персонала си между двете новооучредени фирми „Чистота“ и „Озеленяване“. Когато в края на миналата година мотивира предложението си да направи от 1 общинска фирма с 300 души персонал 2, той обясни, че по този начин ще се реализират икономии от 1 млн. лева на година, които сега отиват за ДДС.

Източник: вестник Струма

Свързани новини

Пожар в магазин на бул. ,,Св.св Кирил и Методий“ вдигна огнеборците на крак

vyara

ЕМА одобри употребата на лекарството срещу коронавирус Paxlovid

vesito

Спират водата в кв.“Стумско“, вижте кога и къде…

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.