Уличната мрежа в Банско и Добринище се ремонтира

С подобряване на метеорологичните условия и отпадане на голяма част от ограниченията, наложени от извънредното положение, Община Банско работи по изпълнение на инвестиционната си програма. С приоритет са инфраструктурните дейности по подобряване състоянието на уличната мрежа.

Усилията на общинската управа са насочени в осигуряване на достатъчен ресурс за реализиране на максимална част от заложеното в годишната програма, въпреки сериозно намалелите приходи в общинския бюджет.

Недовършените в продължение на 2-3 години централни улици на гр. Добринище вече се асфалтират. След завършване на ул. „Георги Темелков” от бензиностанцията до детската площадка , ще започне ремонта и на още две натоварени улици – „1-ви Май” и „Яне Сандански”.

Успешно върви асфалтирането на четири улици в Банско, които от години са в трагично състояние. Полага се асфалт и до броени дни ще бъдат готови улиците „Мингьо Тодев”, „Даме Груев”, „Уилям Гладстоун” и „Ел Тепе”. Предстои изкърпването на уличната мрежа в целия град.

С добър темп и в срокове се работи по новата детска градина в Банско, прецизират се детайлите по довършителните работи, уточнява зам.-кметът Стойчо Баненски, който със специалисти от Общината администрация инспектира ежедневно обектите.

В Банско започна също ремонтът на детските площадки и спортните съоръжения за обществено ползване. Поради заявено инвестиционно намерение на собственика на частен имот на ул.”Гоце Делчев”, детската площадка върху същия терен е демонтирана.

Кметът Иван Кадев лично наблюдава изпълнението на графика на дейностите.

Свързани новини

Задигнаха пари от хранителен магазин в „Еленово“

vesito

На 24 май Благоевград празнува два празника

vesito

Съдебна въртележка! АС – Благоевград заседава по жалбата на Томов на 7-и май, ВАС ще се произнесе дали той се връща или не

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.