Уволнената директорка на БАИ призна, че не привлякла нито един чужд инвеститор у нас

Скандализираната от уволнението си директорка на Българската агенция за инвестиции (БАИ) Десислава Трифонова съобщи пред bTV, че по време на работата си в агенцията не е привлякла нито един чужд инвеститор. „Но искам да попитам колко е привлякъл предишният директор“, отговори тя на свой ред на въпроса на водещите на сутрешния блок

В четвъртък Трифонова събра медии пред входа на агенцията, за да съобщи, че е жертва на реваншизъм, защото била уволнена без предизвестие и мотиви.

Тя посочи, че има 10-годишен опит в държавната администрация. Била е ръководител на отдел във Фонд „Земеделие“, работила е в Министерството на финансите и е била съветник в Министерския съвет, в екипа на вицепремиера Марияна Николова. Оттам били и служебните ѝ контакти с Лъчезар Борисов. Завършила е право в СУ.

„Приемам уволнението си като реваншизъм спрямо мен и спрямо правителството, което ме е назначило. Аз не съм член на никоя партия“, коментира тя.

„Над милиард и 100 милиона са привлечените инвестиции. Нямаме още чуждестранни, но се водеха сериозни преговори с американски компании и една корейска“, обясни тя и допълни, че Българската агенция за инвестиции не се занимава само с чуждестранни инвеститори.

„Тя се занимава и с местни инвестиции. В тези сертифицирани проекти за инвестиции са включени и местни бизнеси и разширяване на чуждестранни компании, които решават да се разширят у нас“, добави Трифонова.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Товарен влак дерайлира, 64-тонен вагон излезе извън релсите и се преобърна

bilyana

Стряскащо: 18-годишните у нас с един изваден зъб и 6 кариеса средно

vyara

Какви опасности крие новият турски закон за социалните медии

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.