Търпението се изчерпва! Бизнесът излиза пред Народното събрание, скача срещу новите здравни мерки

Площадът пред Народното събрание днес ще стане арена за негодуванието на протестиращи от най-различни браншове, които са обединени от липсата на перспективи са икономическо оцеляване. Националният протест срещу новите здравни мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19 бе подет от двете браншови организации на ресторантьорите, но в него вече участват собственици и служители от още редица сектори, които също са засегнати от ограниченията.

„Търпението ни се изчерпа! Българският бизнес иска да работи, за да храни семействата си! Свидетели сме на имитация на мерки, които удрят първо тези, които сме избрали да останем и да се развиваме в България! Сътворени от назначения временен здравен министър Стойчо Кацаров! И никакви компенсации за отнетото ни конституционно право на труд! Границата е премината и сега защитаваме правата си на улицата! Много български градове вече дадоха пример и излязоха на площада, организирани от Сдружението на заведенията в България, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и Българската асоциация на заведенията. Благодарим на всички колеги за активността! Ред е на големия ни национален протест в София“, посочват от браншовиците.

Участие в протеста ще вземат още членове на Конфедерация на автобусните превозвачи, Асоциацията на игралната индустрия, Съюзът на частните театрални школи, Съюзът на организациите за любителско изкуство, Увеселителни центрове и детски парти центрове в България, Синдикатът на таксиметровите шофьори, фитнес центрове, цирковите артисти, певци, атракциони, кетъринги фирми, сватбени агенции и младоженци с провалени сватби.

„Настояваме за отмяна на действащите от днес противоепидемични мерки до предвиждането и приемането на съгласувани с бизнеса социални и икономически мерки за подпомагане. Настояваме за спешна ревизия на Националния оперативен план за справяне с пандемията, за да се премахнат заложените в него дискриминационни и лишени от житейска и медицинска логика ограничения“, са написали днес в отворено писмо до президента Румен Радев днес организаторите на протеста.

Организаторите канят всички, които искат да защитят правото си на труд и достоен живот да се включат към митинга.

Припомняме, че редица нощни заведения вече обявиха открит бойкот на забраната за тяхното функциониране, като гарантираха на клиентите си, че персоналът им е 100% ваксиниран, а в обектите се спазват мерки, които да опазят здравето на посетителите им.

 

 

От Министерство на здравеопазването пък излязоха с позиция към медиите, озаглавена „Протести не могат да спрат разпространението на вируса“. 

Източник: Трафикнюз

 

 

 

Свързани новини

/Видео/ Абитуриентите от Езиковата гимназия в Благоевград празнуваха завършването си

vesito

Трагедия в ТЕЦ-Козани: Двама са загинали, единият е българин

vesito

Официално от Пекин: Обявиха лекарството, което ликвидира COVID-19

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.