Тъмни сделки! Екскметът Камбитов тайно уредил братовчед си Д. Шалявски с 10 г договор за дискотека „Levеl” срещу смешната сума от 1250 лв. на месец

Екскметът на Благоевград Атанас Камбитов тихомълком е уредил братовчед си Димитър Шалявски с 10-годишен договор за наем на дискотека „„Levеl” в сградата на Младежкия дом срещу смешната сума от 1250 лв. месечен наем.

Това е станало с почти таен конкурс, обявата за провеждането на който е „пъхната“ на задна страница на сайта на общината между отдавна проведени търгове, а не по реда на подаването й , какъвто е обичайният ред. За да се стигне то там обаче Шалявски , който стопанисваше дискотеката от края на 2016г. с няколко пъти по- висок наем, се отказал сам от договорните отношения.
Историята тръгва от търга за култовата дискотека „Графити“ , преименувана по- късно на „Levl”, който се проведе на 22 ноември 2016 г. при рекорден брой участници, въпреки сериозният депозит от 8000 лв. Наддаваха 12 фирми , а последният наемател Г. Грънчаров – Джорджо бе декласиран. Началната цена на обекта с площ от 442 кв.м. бе 952,88 лв.без ДДС , определена по цените, утвърдени от ОбС за общинската собственост. Сред кандидатите с фирмата си „Бедрум“ ЕООД бе и благоевградчанинът Веселин Борисов, известен с едноименната верига нощни клубове в Слънчев бряг и София., който остана трети с оферта от 4900 лв. месечен наем. Със 7021,47 без ДДС категоричен победител в наддаването стана „Тарфа Бийч“ ЕООД на Димитър Шалявски, който държи популярния клуб „Хасиенда Бийч“ в курорта Лозенец. В края на наддаването Д. Шалявски не скри, че ще стопанисва благоевградската дискотека „Графити” заедно със собственика на култовата верига клубове „Бедрум” Веселин Борисов, с когото са добри приятели. След дипломирането си стартират заедно кариерата си като мениджъри във фирма за алкохол, след което започват частен бизнес,пише струма бг.

Договорът на „Тарфа Бийч“ ЕООД за наем бе за 10 години, но миналото лято кметският братовчед внезапно депозирал в общината заявление за предспочното му прекратяване. Законът за обявяване на нов търг формално бил спазен, обявлението е публикувано , но „случайно“ подписаната на 30 юли заповед е попаднала не на титулната първа страница, а някъде в средата на втората между обявления за търгове от 25 март и 28 май като пак незнайно как освен номера с датата на заповедта не е отбелязано никакво пояснение в какво връзка е тя. Началната цена не е променена – 952,88 лв без ДДС , а тайното наддаване е насрочено на 16 август. Внесени са две оферти : от Тарфа Бийч“ на Шалявски и от „Колор БГ“ ООД- София с настоящ управител Миряна Маврикова.Любопитен факт за столичното дружество е , че до 2013 г. сред от управителите му е бил Веселин Борисов, чиято фирма „Бедрум“ до 2016г. е била собственик на 50 % от капитала на . Офертата на „Колор Бг“ ООД била за 8000 лв без ДДС. Те обаче изненадващо почти веднага се отказали да подпишат договор с общината и губейки депозита си от 10 000 лв поднасят „на тепсия“ подърък- супер изгодата сделка на конкурентите си „Тарфа Бийч“ ЕООД . Заповедта за определяне на новия „победсител“ в конкурса е подписана от екскмета Камбитов на 3 септември.

 

Свързани новини

Трагедия! Мъж изгоря в дома си

vesito

Шефът на онкоболницата д-р Г. Георгиев и главната сестра Снежана Карадакова получиха предпазни средства

vesito

Внучка на бивш цигарен бос в Благоевград се залюби с Асен Бербатов

vyara

2 коментара

Гражданин 11.03.2020 15:16 at 15:16

Е ТОВА СЯ ЛИ ГО РАЗБРАХТЕТА КАМБИТОВ БЕШЕ ИЗКАРАЛ ДАНЪЧНА ОЦЕНКА ДА ПРОДАДЕ КЛУБА НА ЧИТАЛИЩНИТЕ ДЕЙЦИ НА ТОЗИ БРАТОВЧЕД НО СЕ ЗАВЕДОХА ДЕЛА И ТОЙ СПРЯНО ЗАБЕЛЕЖЕТЕ БЯХА ГО НАПИСАЛИ ЧАСТНА ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ ТОЗИ НОМЕР НЕ МИНА НО ИСТИНСКИЯТ ПОЛЗВАТЕЛ НА КЛУБА БЕШЕ ШАЛЯФА С ФИРМА НА ДЖОРДЖО ЗА ДА ПРИКРИЯТ НОМЕРАТА САМО ЧЕ НОВИЯТ ГРДОНАЧАЛНИК СЕ ПОДВЕДЕ ПО ЧОРБАДЖИЙСКА ПРИЯТЕЛКАТА НА ТЕЗИ И НЕ ПОГЛЕДНА КОЙ НЕ ИЗПЪЛНЯВА СЪДЕБНИ РЕШЕНИЯ,

0

0
Отговори
Ваня 11.03.2020 15:23 at 15:23

Е да Джорджо, Камбитов,Чорбаджийска ,която е маша на Камбитов изпълниха далаверата на бившият кмет! Те затова и не плащаха на площада ,за Операта три месеца неплатени наеми и вънка ,но за тях това не важеше ,както и Каамбитов казваше че той съдебни решения не изпълнява!

0

0
Отговори

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.