Тръмп пожали българите: Могат да влизат в САЩ!

Български граждани, които не са били в Шенгенското пространство през последните 14 дни преди датата на пристигането си в САЩ и не са минавали транзитно през него по пътя си за САЩ, могат да влязат в САЩ. Това потвърдиха от посолството на САЩ в България потвърди пред Министерство на външните работи, съобщиха от ведомството.

Посолството на САЩ в България е потвърдило пред МВнР, че български граждани, които не са били в Шенгенското пространство през последните 14 дни преди датата на пристигането си в САЩ и не са минавали транзитно през него по пътя си за САЩ, могат да влязат в САЩ, пише в позицията.

Забраната за влизане в САЩ на лица, които са били в Шенгенското пространство през последните 14 дни до датата на пристигането им в САЩ не важи за американските граждани, притежаващите зелени карти, съпруги/съпрузи на американски граждани и на притежатели на зелени карти, неомъжени деца на американски граждани и притежатели на зелени карти под 21 години, осиновени деца на американски граждани и притежатели на зелени карти, пътуващи с имигрантски визи за САЩ, членове на екипажи на кораби и самолети, дипломати и официални представители на държавите с визи А, G или с НАТО визи (при военни и официални пътувания, свързани с дейността на НАТО),пише блиц.

Това означава, че българските граждани от тези категории могат да влизат и от летище, намиращо се в Шенгенското пространство, уточняват още от МВнР.

Свързани новини

Арести в Държавната комисия по хазарта

vesito

Паника! Сигнал за бомба опразни мол

vesito

Агресивен шофьор преби на пътя мъж, гърмя с пистолет

bilyana

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.