Три спортни събития затварят булеварди в центъра на София

Нова организаия на движението и засилено присъствие на полиция ще има днес в центъра на София заради три големи спортни събития днес: полумаратон, който стартира в 9 часа пред Парламента; велошествие, което започва два часа по-късно от площад „Народно събрание“ и футболния финал между ЦСКA и Левски на националния стадион „Васил Левски“ в 17 ч.

Полумаратонът ще започне от Народното събрание, ще се движи по булевард „Цар Освободител“, булевардите „Васил Левски“ и „Драган Цанков“ като финалът му е стадион „Васил Левски“.

Велошествието стартира от площад „Народно събрание“, ще се движи по булевардите „Цар Освободител“, „Евлоги и Христо Георгиеви“ до Южния парк, където е финалът му.

На футболната среща Левски-ЦСКА се очакват около 40 хиляди зрители на стадиона, много онт които ще пътуват от страната към столицата.

През целия ден движението в централната част на София ще бъде затруднено, ще има частично и поетапно ограничаване на движението по отделни булеварди и улици.

Полицията апелира към жителите и гостите на столицата да проявят разбиране и търпение.

Най-сериозни ще бъдат мерките за сигурност около националния стадион „Васил Левски“.

За да могат  феновете да влязат по-рано на стадиона, вратите му ще бъдат отворени още в 15 ч.

По традиция екипи на полицията ще има в метрото и по спирките на градския транспорт. Униформени служители ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и носещи забранени предмети и вещи – огнестрелни оръжия, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, чадъри и бутилки.

Малолетните ще бъдат допускани на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена онлайн.

Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона. Те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват само при нужда.

От 08.00 до 20.00 часа на  15.05.2022 г.  се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието, на моста пред стадион „Васил Левски” – 49 (четирдесет и девет) броя паркоместа.

От 10.00 часа до 20.00 часа на 15.05.2022г.  се забрани престоят, паркирането и влизането на пътни превозни средства в двете посоки на ул. „Ген Гурко“ в участъка между бул. „Васил Левски“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, с изключение на автобусите на масов градски транспорт и на автомобилите на участниците в мероприятието.

P { margin-bottom: 0.08in }

Организацията на движение във връзка с провеждането на Софийския полумаратон може да видите тук .

P { margin-bottom: 0.08in }

Източник: mediapool.bg

Свързани новини

Джип блъсна 2-годишно, докато се пързаляло с шейна

vyara

НСИ обяви колко е дългът на България

Regiona

Лекари от цялата страна аплодираха всички, които си останаха вкъщи

desi

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.