Трифонов оттегли Николай Василев

Във Фесбук профила си лидерът на „Има такъв“ написа, че в деня след изборите е предложил проектокабинет, съставен само от високообразовани професионалисти и с ясни приоритети. „За министър-председател предложих икономиста Николай Василев, човек с опит в политиката, в държавната администрация и в реалния бизнес. Само за три дена върху него се изля огромна помия. Оказа се, че няма никакво значение колко са образовани кандидат-министрите, колко добри специалисти са, колко ясни приоритети има пред тях. Оказа се, че това не е важно за онези медии и политици, които нарочиха Николай Василев за проводник на ДПС, твърдение, което няма нищо общо с истината“, пише Трифонов.

„Въпреки това, аз разбирам, че страната няма нужда от нестабилност и нови избори. За мен не е толкова важно какви лъжи изрекоха част от партиите, които не са от статуквото. За мен е много по-важно да се „изчегърта“ моделът ГЕРБ от обществения и политически живот на страната. Защото това е основният враг на държавността и демокрацията. Аз го разбирам, за разлика от някои други. Затова реших да оттегля кандидатурата на един достоен човек като Николай Василев, защото никой не е по-важен от проблемите пред нас като общество. Ние, като партия спечелила изминалите избори, ще предложим съвсем скоро нов министър-председател с ревизиран състав на Министерски съвет“, добавя Трифнов.

Очаква се в петък самият Николай Василев и част от политическото ръководство на „Има такъв народ“ да дадат отговор пред медиите за сдледващите им стъпки.

Трифонов заключва поста си с думите: „Силата е в истината“. /БГНЕС

Свързани новини

САЩ ще инвестират в румънската ядрена енергетика

Regiona

Обновен център за клиенти на ЧЕЗ във Видин осигурява над 100 вида услуги

vesito

Простреляха мъж по време на купон

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.