Трето издание на хакатона по дигитално предприемачество в Банско – DIGIT 2020 Festival

Третото издание на хакатона по дигитално предприемачество в Банско – DIGIT 2020 Festival събра бъдещите предприемачи на България.

Ментор на тазгодишното издание беше основателят на хакатона – 20-годишния банскалия Георги Мутафчиев – студент, предприемач и бизнесмен. Участници от цялата страна се включиха в предизвикателството да изградят идеен бизнес проект за подобряване начина на живот на хората по време на карантина.

Участниците разполагаха с по-малко от 48 часа за създаване на дигитален проект.
Победителите – екип 2Sketchart разработи иновативна уеб платформа за младежи с умения в сферата на изкуствата.

Класираният на второ място екип Co-Relate измисли приложение за по-пълноценен контакт на двойките в условия на карантина, а екип Entertain.me представи идея за уеб платформа, позволяваща на артисти да провеждат събития с платен достъп.

Тази година DIGIT Festival 2020 Bansko връчи и Специална технологична награда на екипа, създал най-завършен проект за по-малко от 48 часа – шестокласници от екип Learning is Cool създаде прототип на технологично решение с добавена реалност.

Хакатонът DIGIT Festival 2020 Bansko се проведе с подкрепата на Посолството на САЩ в България и Младежкия съвет на Посланика на САЩ в България (USYC), Община Банско Coworking Bansko, Козле ООД и KnnectMe Group LLC, които обединяват усилията си за работа по въпроси, свързани с младите хора за изпълнението и развитието на инициативи, дейности и младежки политики.

Секретарят на Общината Иван Докторов приветства участниците и организаторите на хакатона и заяви подкрепата на общинското ръководство за насърчаване иновативното мислене и поведение на младите хора за изграждане на социално ангажирана, толерантна и гражданско активна общност.

 

Свързани новини

Снимат филм на автогарата в Благоевград

vesito

Шофьор от Крупник блъсна баба на заден ход в Симитли

vyara

Меле: Петима от Разлог и Баня се биха след скандал, полицай пострада

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.