Томислав Дончев: Ще предложим правителство, въпреки малките шансове за подкрепата му

ГЕРБ ще предложи правителство, след като й бъде връчен мандата от президента. Това обяви на брифинг зам.-председателят на партията Томислав Дончев. Той каза, че брифингът е трябвало да се води от Бойко Борисов, но заради серия от разговори с международни партньори не може да присъства.

„Искам да започна с благодарност към всички български граждани, въпреки опитите да бъдат отвъртени от изборния процес, те отидоха да гласуват. Демокрацията е жива! За сетен път ни дадоха своят подкрепа – за нас това е дълг и отговорност.  В режим на лингвистични политически иновации, всички обявиха, че са  спечелили изборите – 6-ият,- 5-ият -, 3-ият – единият морален победител, другият бил демонтирал, измел някого. Коментират се край на епохи, начало на втори. Във всеки един спорт – победител е този, който е първи”, заяви Дончев.   Той каза, че е  свършило времето на големите приказки, дойде времето за решение.

„Не ме карайте да бъда ментор и да обяснявам на другите трябва да правят. Ще следваме процедурата по Конституция. Като първа политическа сила в името на доверието на 840 000 души, ще предложим правителство, въпреки малките му шансове да бъде подкрепен, не като политически знак, а ще предложим правителство,  което от ден първи да работи и да решава проблемите.  Истината е, че българските граждани дадоха сложна задача на политиците”, каза Дончев.

Свързани новини

Акад. Петрунов за Омикрон: Няма да сме остров на щастието. Локдаун ще се наложи и у нас

Regiona

ЧЕЗ Разпределение представи визията си за развитие на електрозахранването на район Панчарево

vesito

Интерпол спря издирването на Цветан Василев

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.