Това се коментира! Езиковата гимназия в Благоевград щяла да се мести в сградата на 9-то ОУ
Шефът на РУО Ивайло Златанов: Това е тема от годни, няма да се мести гимназията

Езиковата гимназия в Благоевград щяла да се мести в сградата на 9-то ОУ в кв. „Ален мак“.Това е най- коментираната тема в последните дни сред родители и ученици от двете училища в града.

Според родители сградата, в която  се помещават  ПМГ и ЕГ  е твърде малка за толкова много ученици. Не сме сигурни, че ще се спази необходимата дистанция по време на пандемията с коронавирус, смятат те.

„Там всички ученици ще се наложи да се блъскат един в друг и могат лесно да се заразят. Голяма доза е притеснението ни, защото става въпрос за здравето на  хиляди млади хора“, коментира майка на ученик от Математическата гимназия.

„От години се помещават двете училища в една сграда, а в същото време има учебни заведения със свободни бази и не се предприема нищо. Децата ни през учебната година учат в класни стаи в приземните помещения на сградата, където има някакъв козметичен ремонт. Тръбите на парното им минават над главите“, споделят притеснени родители.

Потърсен за коментар началникът на РУО- Благоевград  Ивайло Златанов категорично заяви, че това е тема от години, но нито едно от училищата няма да бъде местено в сградата на 9-то училище.

Той се надява да се постигнат положителни договорки с Югозападния университет и да може сградата на бившия Механотехникум да премине за използване от системата на средното образование.

„Тя е в близост до двете гимназии и ще бъде много удобно за учениците“, сподели началникът на инспектората в Благоевград.

„На база демографският срив през годините, надявам се да ни бъде върната сградата, но още няма нищо категорично“, допълни още той.

Директорката на 9-то ОУ Василка Величкова също е категорична, че няма да се мести Езиковата гимназия в сградата на тяхното училище.При тях не е ставало въпрос за настаняване на ученици нито от ЕГ, нито от ПМГ. Очаква се там да се помещава детска градина, защото няма такава в квартала.

 

 

Свързани новини

Запомнящ се Пирин Фолк Сандански 2020

vesito

По 3 краставици и 400 г кашкавал за учениците в Благоевград, просветният шеф: Гледайте срока на годност!

desi

Таксиметрови шофьори с подписка до председателя на ОбС Андон Тодоров за удължаване на разрешителните им, топката в ръцете на кмета

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.