Тестовете в Банско са показали, че само 5,57 процента са с изградени антитела за COVID-19

Масовите бързи тестове в Банско дадоха своите официални резултати и те сочат, че само 5,57% от местните са изградили антитела срещу COVID-19, което ясно показва, че са прекарали вируса под една или друга форма.

Общината започва да търси варианти, с които да излезе от кризата и да покрие щетите, нанесени в този дълъг период, в който местните се бореха със заразата. От там очакват поне 2 млн. лв. държавна помощ, докато в бизнеса все още не са изчислили от каква подкрепа ще имат нужда.

 Местната управа вече предприе някои мерки, за да подпомогне туристическия бранш, като намаляване с 50% цената за наем на тротоарно право до края на 2020 г. и 5% отстъпка за такса смет. Обмисля се и бюджетът за културни мероприятия да бъде пренасочен към ремонт на улици и площадки, тъй като така или иначе масовите събирания на хора няма да бъдат разрешени в близките месеци.

Източник: Канал3

Свързани новини

Времето днес, прогноза за четвъртък, 10 август

vesito

Тол камерите вече заснемат и превишената скорост

vesito

Почина гайдарят на Валя Балканска

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.